UNDER 30 MIN | Medel

Gulbetssallad med getost på salladsblad

Att betor och getost passar bra ihop är en välkänd smakkombination och i detta enkla recept adderas även ett friskt krispigt äpple och hela härligheten serverar du som små gröna tacobåtar i salladsblad. Gott som en fräsch grön förrätt eller som tillbehör på en festbuffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala betorna och äpplet. Strimla betorna och äpplet tunt, gärna på en mandolin. Lägg strimlorna i en bunke och häll över saltet och vinägern. Blanda runt och låt marinera minst 10 minuter.
  2. Mixa getosten och smetanan till en slät kräm och vänd ner äpple- och betstrimlorna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Plocka loss salladsbladen. Lägg gulbetssalladen i salladsbladen och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g gulbetor
  • 1 grönt äpple
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 100 g getost
  • 1 dl smetana
  • nymalen svartpeppar
  • 2 hjärtsalladshuvuden

Näringsvärde
Per portion

Energi 1018 kJ / 242 kCal