Gulbetssallad med getost på salladsblad
Att betor och getost passar bra ihop är en välkänd smakkombination och i detta enkla recept adderas även ett friskt krispigt äpple och hela härligheten serverar du som små gröna tacobåtar i salladsblad. Gott som en fräsch grön förrätt eller som tillbehör på en festbuffé.
Ingredienser
4 portioner
300 g gulbetor
1 grönt äpple
1/2 tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
100 g getost
1 dl smetana
nymalen svartpeppar
2 hjärtsalladshuvuden
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1018 KJ / 242 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein7 g
Kommentar
Jättegod! Bjuds ofta på när vi bjuder över vänner och familj med vegetarisk kost. Fungerar både som förrätt eller på en buffé tex till julen!
Louise
2023-12-24