Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Getostfyllda körsbärstomater

Dessa delikata små getostfyllda körsbärstomater passar utmärkt som plockmat. Gör din enkla, krämiga röra av mixad getost och crème fraiche och lägg den i urgröpta tomathalvor. Garnera dina vackra tomater fyllda av getostkräm med kyndel eller körvel.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur innehållet med en sked. (Urgröpet kan sparas i kylskåp eller frys i en burk med lock och sedan användas i grytor eller soppor)
  2. Skär även av en tunn skiva på undersidan så står tomaterna bättre. Salta lätt inuti och vänd dem upp och ner på papper en stund.
  3. Kör getosten i mixern och tillsätt så mycket crème fraiche att osten blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll tomaterna med ostkrämen och garnera med färsk kyndel eller körvel.

Ingredienser

Portioner: 30
  • 30 små körsbärstomater
  • salt
Fyllning
  • 400 g mjuk getost
  • ca 1 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • ev kyndel eller körvel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?