Getostpaj med jordgubbar i balsamico | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Getostpaj med jordgubbar i balsamico

Gillar du västerbottenspaj kommer här en värdig utmanare! Getost och jordgubbar är en klassisk kombination där balsamvinäger ger en fin smakbrytning. Här använder vi färdig deg till pajen, smidigt när tiden känns knapp.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen och lägg i en ugnssäker form (ca 28 cm i diameter, för 4 port) enligt anvisning på förpackningen. Nagga degen med en gaffel.
  3. Skär getosten i skivor och bryt ev i mindre bitar. Fördela i pajskalet.
  4. Rör ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i pajskalet.
  5. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Gör salladen under tiden.
  6. Sallad: Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Rör ihop olja, vinäger, senap och honung. Krydda med salt och peppar. Bryt salladen i bitar. Blanda med mynta. Lägg upp på ett fat. Strö över jordgubbar och ev cashewnötter.
  7. Ringla över dressingen. Servera med pajen.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj en glutenfri färdig pajdeg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Föredrar du egen pajdeg? Mixa då 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 2–3 msk kallt vatten i matberedare eller nyp ihop för hand. Låt vila ca 30 minuter i kylskåp innan du trycker ut degen i en pajform och naggar bottnen. Byt 1 dl mjöl mot grahamsmjöl för fler fibrer (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rulle kyld, färdig pajdeg (à 230 g)
  • 200 g getost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sallad
  • 1 l jordgubbar (1 l motsvarar ca 500 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 romansallad (à ca 200 g)
  • 1 dl plockade myntablad
  • ev salta cashewnötter
Lägg till i inköpslistan