Getostpaj med jordgubbar i balsamico
Gillar du västerbottenspaj kommer här en värdig utmanare! Getost och jordgubbar är en klassisk kombination där balsamvinäger ger en fin smakbrytning. Här använder vi färdig deg till pajen, smidigt när tiden känns knapp.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 rulle kyld, färdig pajdeg (à 230 g)
200 g getost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
3 ägg
olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Sallad
1 l jordgubbar (1 l motsvarar ca 500 g)
1/2 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk flytande honung
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1 romansallad (à ca 200 g)
1 dl plockade myntablad
salta cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kombinationen getost och jordgubbar var helt ny för mig. Jag trodde inte det skulle funka, men det var ju jättegott! Enkel men ändå annorlunda rätt som piffar till vardagen. Jag gjorde egen pajdeg med grahamsmjöl, vilket passade fint till den ganska milda fyllningen.
Malin
2012-03-18Precis lagat detta recept. Salladen var kul och lite annorlunda. Pajen blev ganska smaklös och nästa gång åker det ner lite parmaskinka eller knaperstekt bacon i pajen för att lyfta den lite. Men annars ett gott och lättlagat recept. Gjorde egen pajdeg, orka köpa färdig pajdeg.
Julia
2012-03-16God paj. Använde inte den färdiga pajdegen eftersom vi ändå hade pajdeg i frysen sedan tidigare pajbak. Snabbt och enkelt. Den slår dock inte västerbottenostpaj. Vi tyckte inte att jordgubbrna passade varken till salladen eller pajen, smakerna hängde liksom inte ihop. Dressingen var helt ok. Gång nr två bytte vi ut jordgubbarna mot avokado vilket blev mycket bättre.
Jessicha
2012-03-15