Getostpaj med jordgubbar i balsamico

3
11
Getostpaj med jordgubbar i balsamico

Gillar du västerbottenspaj kommer här en värdig utmanare! Getost och jordgubbar är en klassisk kombination där balsamvinäger ger en fin smakbrytning. Här använder vi färdig deg till pajen, smidigt när tiden känns knapp.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Getostpaj med jordgubbar i balsamico

Ingredienser

4 portioner
1 rulle kyld, färdig pajdeg (à 230 g)
200 g getost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
3 ägg
olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Sallad

1 l jordgubbar (1 l motsvarar ca 500 g)
1/2 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk flytande honung
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1 romansallad (à ca 200 g)
1 dl plockade myntablad
salta cashewnötter

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj en glutenfri färdig pajdeg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Tips

Föredrar du egen pajdeg? Mixa då 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 2–3 msk kallt vatten i matberedare eller nyp ihop för hand. Låt vila ca 30 minuter i kylskåp innan du trycker ut degen i en pajform och naggar bottnen. Byt 1 dl mjöl mot grahamsmjöl för fler fibrer (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Malin

2012-03-18

Kombinationen getost och jordgubbar var helt ny för mig. Jag trodde inte det skulle funka, men det var ju jättegott! Enkel men ändå annorlunda rätt som piffar till vardagen. Jag gjorde egen pajdeg med grahamsmjöl, vilket passade fint till den ganska milda fyllningen.

Julia

2012-03-16

Precis lagat detta recept. Salladen var kul och lite annorlunda. Pajen blev ganska smaklös och nästa gång åker det ner lite parmaskinka eller knaperstekt bacon i pajen för att lyfta den lite. Men annars ett gott och lättlagat recept. Gjorde egen pajdeg, orka köpa färdig pajdeg.

Jessicha

2012-03-15

God paj. Använde inte den färdiga pajdegen eftersom vi ändå hade pajdeg i frysen sedan tidigare pajbak. Snabbt och enkelt. Den slår dock inte västerbottenostpaj. Vi tyckte inte att jordgubbrna passade varken till salladen eller pajen, smakerna hängde liksom inte ihop. Dressingen var helt ok. Gång nr två bytte vi ut jordgubbarna mot avokado vilket blev mycket bättre.