Getost- och spenatpaj med kikärtor

Visst vill man äta getost alla dagar i veckan? I denna paj kommer den verkligen till sin rätta ihop med smaker från bladspenat och kikärtor, samt äggstanningen som här smaksätts med pesto på soltorkad tomat! Denna paj är försvinnande god – vi lovar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Ingredienser
4 portioner
Fyllning
1 gul lök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
450 g fryst bladspenat
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
170 g getost
Äggstanning
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 msk pesto soltorkad tomat
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
250 g körsbärstomater
1 kruka krispsallad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3309 KJ / 793 kCal
Fett47 g
Salt4 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stMycket god paj, använde bara ett paket kikärtor men ca 200 g getost. Gjorde egen pajdeg med 75 g smör, 2,5 dl vetemjöl och 0,75 dl naturell kvarg, lät pajdegen vila och förgräddade innan fyllningen gräddade. Denna kommer vi göra fler gånger.
Marie
Jag tyckte det var för mycket kikärtor, nästa gång tar jag bara ett paket och byter ut resten mot något annat :) Annars god och matig paj!
Sandra
Ny favorit!
Siri