Skinkpasta med broccoli
Denna snabblagade skinkpasta med broccoli är en perfekt måltid när du vill ha något snabbt på bordet. Under tiden pastan kokar så bryner du skinkan, vänder ned grädden och tomatpeston, låt det bli varmt. Strö över gräslöken på såsen och servera med nykokt pasta och knaprig broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015
Ingredienser
4 portioner
Pasta
4 port pasta (gärna gnocchi)
ca 1/2 påse broccoli (à 425g)
Skinka
360 g strimlad rökt skinka
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
1/2 dl tomatpesto
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2765 KJ / 661 kCal
Fett34 g
Salt3.51 g
Kolhydrater54 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och snabbt. Mycket gott. La till svartpeppar, färsk oregano och basilika. Gillar när det är lite drag i maten. :)
Fredrik
2019-06-22Uppskattad rätt. Lätt att laga för fyraårig kock. Men räckte dåligt. Och 1/2 påse broccoli är på tok för lite
Eva
2015-04-27Gott! Tillsatte dock mer grädde och pesto.
Carina
2015-04-24