Krämig tortellini med ricotta och tomatpesto
Tortellini fylld med ljuvliga soltorkade tomater och ravioli med ricotta och spenat ackompanjeras av en krämig sås gjord på ricottaost, stekt zucchini, ärtor och tomatpesto. Denna pastarätt är en explosion av goda smaker och är perfekt att bjuda på när alla är hungriga och tiden är knapp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
4 portioner
250 g ravioli ricotta och spenat
500 g tortellini soltorkad tomat
1/2 påse gröna ärtor (à 500 g)
1 zucchini
1 msk olivolja
salt
peppar
1 dl tomatpesto
250 g ricottaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3207 KJ / 764 kCal
Fett32.6 g
Salt2.57 g
Kolhydrater85.2 g
Protein26.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer