Tortellini med ricotta och basilika
Denna snabba tortellini med ricotta och basilika kommer att bli en ny favorit! Lättlagat möter smakrikt när tortellinin kokas tillsammans med sojabönorna och sedan blandas med peston. Toppa med en klick ricotta och servera med små körsbärstomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g tortellini (ricotta och spenat)
250 g frysta sojabönor
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
1 dl tomatpesto
250 g ricottaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2444 KJ / 583 kCal
Fett29 g
Salt3.7 g
Kolhydrater60 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Torrt och enformig smak. Tomatsalladen var väldigt god varav 2/5 stjärnor
Kim
2020-12-02supergod! ätit den som matlåda också och det var lika gott dagen efter!
Hanna
2015-10-25Gott! Men ricottan bör röras ner i den lite småvarma pastan, då blir det krämigt och gott. Annars blir det lite konstig kombo...
Johanna
2015-10-13