Tortellini med ricotta och basilika

94
3
Tortellini med ricotta och basilika

Denna snabba tortellini med ricotta och basilika kommer att bli en ny favorit! Lättlagat möter smakrikt när tortellinin kokas tillsammans med sojabönorna och sedan blandas med peston. Toppa med en klick ricotta och servera med små körsbärstomater. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Tortellini med ricotta och basilika

Ingredienser

4 portioner
500 g
tortellini (ricotta och spenat)
250 g
frysta sojabönor
250 g
körsbärstomater
1
kruka basilika
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
-
salt och peppar
1 dl
tomatpesto
250 g
ricottaost

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Kim

2020-12-02

Torrt och enformig smak. Tomatsalladen var väldigt god varav 2/5 stjärnor

Hanna

2015-10-25

supergod! ätit den som matlåda också och det var lika gott dagen efter!

Johanna

2015-10-13

Gott! Men ricottan bör röras ner i den lite småvarma pastan, då blir det krämigt och gott. Annars blir det lite konstig kombo...

Näringsvärde per portion

Energi 2444 KJ / 583 kCal
Fett 29 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 60 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept