Fylld pasta med ärtor och mozzarella

0
1
Fylld pasta med ärtor och mozzarella

Smarrig blir den fyllda pastan med ost och spenat när du serverar den i buljong. Lägg mozzarella i botten på tallriken, den blir sedan härligt krämig när den varma buljongen hälls på. Toppa pastan med fräsch spenat.

Fylld pasta med ärtor och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 citron (skal och saft)
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 förp frysta gröna ärtor (à 600 g)
1 förp färsk pasta (gärna tortelloni ricotta och spenat, à 500 g)
1 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastan.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fylld pasta och mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Pia

2022-02-13

På ICA i Moraberg, Södertälje bjöd de på denna rätt för några dagar sedan. Jag blev helt såld! Köpte ingredienserna och gjorde den igår. Rätten är så lätt att göra, smakar så gott och friskt, la dock till parmesan och minskade på mozzarella. En rätt jag kommer göra ofta!

Näringsvärde per portion

Energi 2490 KJ / 584 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden