Fylld pasta med ärtor och mozzarella
Smarrig blir den fyllda pastan med ost och spenat när du serverar den i buljong. Lägg mozzarella i botten på tallriken, den blir sedan härligt krämig när den varma buljongen hälls på. Toppa pastan med fräsch spenat.
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 citron (skal och saft)
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 förp frysta gröna ärtor (à 600 g)
1 förp färsk pasta (gärna tortelloni ricotta och spenat, à 500 g)
1 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2490 KJ / 584 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja - ärtorna tog över lite. Ta hälften.
Erik
2022-10-26På ICA i Moraberg, Södertälje bjöd de på denna rätt för några dagar sedan. Jag blev helt såld! Köpte ingredienserna och gjorde den igår. Rätten är så lätt att göra, smakar så gott och friskt, la dock till parmesan och minskade på mozzarella. En rätt jag kommer göra ofta!
Pia
2022-02-13