Kycklingsallad med mozzarella och basilikadressing
En sallad med kyckling, mozzarella och en dressing på basilika kan vara det enklaste och godaste som finns. Här samsas kycklingen med bland annat paprika, körsbärstomater, pumpakärnor och mozzarella. Ta med till picknicken eller servera hemma som en supergod vardagsrätt.
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl pumpakärnor
500 g kycklinglårfilé
1 msk matolja
salt
svartpeppar
1 kruka krispsallad eller annan sallad
250 g körsbärstomater
1 gul paprika
1/2 silverlök eller rödlök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 kruka basilika
65 g babyspenat
2 förp mozzarella (á 125 g)
Till servering
bröd (gärna surdegsbröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2817 KJ / 674 kCal
Fett45 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Salladen känns fräsch och fin men räkna med att den tar lite mer än 30 min att göra iordning första gången. Det är ganska många moment. Smaken är kanske också lite väl mild men passar då förstås också alla. Lite mera sting kanske...?
Håkan
2024-07-25