UNDER 15 MIN | Medel

Ricottapasta med brynt smör och salvia

Den härliga doften av brynt smör och salvia sprider sig i köket när du fixar den här snabba pastamåltiden. Tortelloni fylld med spenat och krämig ricotta serveras tillsammans med mycket grönsaker som lök, gröna ärter och spenat. Allt toppas av det brynta smöret, färsk salvia och naturligtvis parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Plocka salviabladen och hacka dem grovt.
  3. Skala och skiva löken mycket tunt, gärna med en mandolin.
  4. Bryn smöret i en stekpanna tills det börjar dofta nötter.
  5. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag. Spara 2 dl av kokvattnet (för 4 port).
  6. Vänd pastan med kokvattnet, brynt smör, salvia, ärter, lök och spenat. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Toppa pastan med parmesan.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kruka salvia
  • 1 silverlök
  • 50 g smör
  • 2 förp färsk färsk basilika tortelloni ricotta spenat
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 65 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl flagad parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 2298 kJ / 538 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept