Ricottapasta med brynt smör och salvia

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
2
Ricottapasta med brynt smör och salvia

Den härliga doften av brynt smör och salvia sprider sig i köket när du fixar den här snabba pastamåltiden. Tortelloni fylld med spenat och krämig ricotta serveras tillsammans med mycket grönsaker som lök, gröna ärter och spenat. Allt toppas av det brynta smöret, färsk salvia och naturligtvis parmesanost.

Ricottapasta med brynt smör och salvia

Ingredienser

4 portioner
1/2 kruka salvia
1 silverlök
50 g smör
2 förp färsk pasta tortelloni ricotta spenat (à 250 g)
2 dl frysta gröna ärtor
65 g babyspenat
salt
svartpeppar
1 dl flagad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Smaken var god, men ärtorna passade inte riktigt till tycker jag. Stekte även löken och lät salvia fräsa med det brynta smöret lite. Känns konstigt med rå lök till pasta.

Karolina

2020-09-01

det här var ingen höjdare direkt

Andreas

2020-05-20

Näringsvärde per portion

Energi2298 KJ / 538 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater46 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ricottafritters med grön pestosallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ravioli med knäckekrisp
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld pasta med ärtor och mozzarella
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronärter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med schalottenlök, sparris, salvia och feta
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga