Ricottapasta med brynt smör och salvia
Den härliga doften av brynt smör och salvia sprider sig i köket när du fixar den här snabba pastamåltiden. Tortelloni fylld med spenat och krämig ricotta serveras tillsammans med mycket grönsaker som lök, gröna ärter och spenat. Allt toppas av det brynta smöret, färsk salvia och naturligtvis parmesanost.
Ingredienser
4 portioner
1/2 kruka salvia
1 silverlök
50 g smör
2 förp färsk pasta tortelloni ricotta spenat (à 250 g)
2 dl frysta gröna ärtor
65 g babyspenat
salt
svartpeppar
1 dl flagad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 538 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater46 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaken var god, men ärtorna passade inte riktigt till tycker jag. Stekte även löken och lät salvia fräsa med det brynta smöret lite. Känns konstigt med rå lök till pasta.
Karolina
2020-09-01det här var ingen höjdare direkt
Andreas
2020-05-20