Fylld pasta med ärtor och mozzarella

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fylld pasta med ärtor och mozzarella

Smarrig blir den fyllda pastan med ost och spenat när du serverar den i buljong. Lägg mozzarella i botten på tallriken, den blir sedan härligt krämig när den varma buljongen hälls på. Toppa pastan med fräsch spenat.

Fylld pasta med ärtor och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 citron (skal och saft)
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 förp frysta gröna ärtor (à 600 g)
1 förp färsk pasta (gärna tortelloni ricotta och spenat, à 500 g)
1 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g babyspenat

Gör så här

00:02:00
00:05:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Nja - ärtorna tog över lite. Ta hälften.

    Erik

  • På ICA i Moraberg, Södertälje bjöd de på denna rätt för några dagar sedan. Jag blev helt såld! Köpte ingredienserna och gjorde den igår. Rätten är så lätt att göra, smakar så gott och friskt, la dock till parmesan och minskade på mozzarella. En rätt jag kommer göra ofta!

    Pia

Näringsvärde per portion

Energi2490 KJ / 584 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pastagratäng med kassler och mozzarella
    Betyg 3.1 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad