Fylld paprika med pastasås och peccorini
Fyllda paprikor är en riktig klassiker, som sällan slår fel! Dessa är fyllda med pesto, spenat och kikärter, och toppas med mangoldskott och peccorini.
Ingredienser
4 portioner
2 stora röda spetspaprikor
2 stora gula spetspaprikor
390 g pastasås basilika
ca 100 g pecorinoost
65 g rucola
Spenatfyllning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g kokta kikärtor
2 msk olivolja
200 g färsk spenat
2 msk balsamvinäger
4 msk pesto
salt och svartpeppar
För alla
Kontrollera ingredienserna i peston.
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut pesto mot färsk basilika hackad och blandad tillsammans med olivolja och pinjenötter. Byt ut pecorino mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1852 KJ / 444 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater26 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer