Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fylld paprika med pastasås och peccorini

Fyllda paprikor är en riktig klassiker, som sällan slår fel! Dessa är fyllda med pesto, spenat och kikärter, och toppas med mangoldskott och peccorini.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Spenatfyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj kikärterna i ett durkslag och låt dem rinna av.
  3. Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt spenaten och låt den smälta ner. Häll av ev. vätska från fräset.
  4. Blanda fräset med balsamvinäger, pesto och kikärter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Fyll dem med spenatblandningen.
  6. Häll pastasåsen i en ugnssäker form och lägg i paprikorna.
  7. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Servera paprikorna med pastasås, hyvlad pecorino och rucola.

För alla

Kontrollera ingredienserna i peston.
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut pesto mot färsk basilika hackad och blandad tillsammans med olivolja och pinjenötter. Byt ut pecorino mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora röda spetspaprikor
  • 2 stora gula spetspaprikor
  • 390 g pastasås basilika
  • ca 100 g pecorinoost
  • 65 g ruccola
Spenatfyllning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g kokta kikärter
  • 2 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk pesto
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1852 kJ / 444 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept