Fylld paprika med pastasås och peccorini

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Fylld paprika med pastasås och peccorini

Fyllda paprikor är en riktig klassiker, som sällan slår fel! Dessa är fyllda med pesto, spenat och kikärter, och toppas med mangoldskott och peccorini.

Fylld paprika med pastasås och peccorini

Ingredienser

4 portioner
2   stora röda spetspaprikor
2   stora gula spetspaprikor
390 g  pastasås basilika
ca 100 g  pecorinoost
65 g  rucola

Spenatfyllning

2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
400 g  kokta kikärtor
2 msk  olivolja
200 g  färsk spenat
2 msk  balsamvinäger
4 msk  pesto
salt och svartpeppar

För alla

Kontrollera ingredienserna i peston.
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut pesto mot färsk basilika hackad och blandad tillsammans med olivolja och pinjenötter. Byt ut pecorino mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1852 KJ / 444 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater26 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Rödbetsjuice med apelsin och äpple
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blodapelsinjuice med paprika
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Virgin citrus-screwdriver
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lime- och blåbärssmoothie med chiafrön och havredryck
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga