Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino
Sugen på något nytt i pastaväg? Testa den här smarriga laxpastan med grönkål, pesto, rädisor och basilika. Laxen marineras en stund i yuzujuice för en frisk och syrlig smak. Yuzujuicen kan bytas ut mot citronsaft.
Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé
1 msk yuzu- eller citronsaft
1 msk olivolja (+ extra till stekning)
300 g spaghetti
100 g grönkål
7 rädisor
4 msk pesto (gärna alla Genovese)
salt
peppar
Till servering
1/2 kruka basilika
riven pecorinoost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 711 kCal
Fett36 g
Salt2.53 g
Kolhydrater56 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott
Liselott
2020-10-01Mycket gott!
Björn
2020-09-02Var inte blyga med citronen!
Mio
2020-02-05