Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino

12
3
Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino

Sugen på något nytt i pastaväg? Testa den här smarriga laxpastan med grönkål, pesto, rädisor och basilika. Laxen marineras en stund i yuzujuice för en frisk och syrlig smak. Yuzujuicen kan bytas ut mot citronsaft.

Skriv ut
Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino

Ingredienser

4 portioner
400 g
laxfilé
1 msk
yuzu- eller citronsaft
1 msk
olivolja (+ extra till stekning)
300 g
spaghetti
100 g
grönkål
7
rädisor
4 msk
pesto (gärna alla Genovese)
-
salt
-
peppar

Till servering

1/2
kruka basilika
-
riven pecorinoost

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston i övrigt fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kontrollera osten och peston).

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Liselott

10/1/2020

Gott

Björn

9/2/2020

Mycket gott!

Mio

2/5/2020

Var inte blyga med citronen!

Näringsvärde per portion

Energi 2968 KJ / 711 kCal
Fett 36 g
Salt 2.53 g
Kolhydrater 56 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept