Spenat- och morotsplättar med äppelraita
Varför inte laga till ett par frasiga plättar av spenat och morötter med äppelraita och servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel? Spenat- och morotsplättarna med äppelraitan går dessutom alldeles utmärkt att äta bara som de är.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
Äppelraita
1 stort syrligt äpple
3 dl gräddfil
Spenat- och morotsplättar
2 dl vetemjöl alt vetemjöl + grahamsmjöl (2 dl vetemjöl kan ersättas med 1 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
4 morötter
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett25 g
Salt2.17 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g
Kommentarer