Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Varför inte laga till ett par frasiga plättar av spenat och morötter med äppelraita och servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel? Spenat- och morotsplättarna med äppelraitan går dessutom alldeles utmärkt att äta bara som de är.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Ingredienser

4 portioner

Äppelraita

1 stort syrligt äpple
3 dl gräddfil

Spenat- och morotsplättar

2 dl vetemjöl alt vetemjöl + grahamsmjöl (2 dl vetemjöl kan ersättas med 1 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
4 morötter
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
2 msk olja

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett25 g
Salt2.17 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Brunchiga äppelplättar
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön styrka
    Betyg 2.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönsaksplättar med myntayoghurt
    Betyg 4.2 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cruditésallad med rostade rotfrukter
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad