Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Varför inte laga till ett par frasiga plättar av spenat och morötter med äppelraita och servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel? Spenat- och morotsplättarna med äppelraitan går dessutom alldeles utmärkt att äta bara som de är.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Ingredienser

4 portioner

Äppelraita

1   stort syrligt äpple
3 dl  gräddfil

Spenat- och morotsplättar

2 dl  vetemjöl alt vetemjöl + grahamsmjöl (2 dl vetemjöl kan ersättas med 1 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
1 tsk  salt
4 dl  mjölk
4   ägg
4   morötter
200 g  fryst spenat (tinad och hackad)
2 msk  olja

För alla

Spenat- och morotsplättar: Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölken med mjölkfritt alternativ.

Äppelraita: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Det går utmärkt att byta ut en del av mjölet mot grahamsmjöl. Passar bra som buffémat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett25 g
Salt2.17 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Grön styrka
Betyg 2.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brunchiga äppelplättar
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelplättar med kardemumma
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön kraft- Juice med smak av äpple, selleri och lime
Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönsaksplättar med myntayoghurt
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risgrynsplättar
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga