Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Varför inte laga till ett par frasiga plättar av spenat och morötter med äppelraita och servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel? Spenat- och morotsplättarna med äppelraitan går dessutom alldeles utmärkt att äta bara som de är.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Ingredienser

4 portioner

Äppelraita

1 stort syrligt äpple
3 dl gräddfil

Spenat- och morotsplättar

2 dl vetemjöl alt vetemjöl + grahamsmjöl (2 dl vetemjöl kan ersättas med 1 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
4 morötter
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett25 g
Salt2.17 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Brunchiga äppelplättar
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelplättar med kardemumma
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön styrka
Betyg 2.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön kraft- Juice med smak av äpple, selleri och lime
Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönsaksplättar med myntayoghurt
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsplättar med tomat och avokadosallad
Betyg 3 av 5.
146 personer har röstat
Under 45 min att tillaga