Spenat- och morotsplättar med äppelraita
Varför inte laga till ett par frasiga plättar av spenat och morötter med äppelraita och servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel? Spenat- och morotsplättarna med äppelraitan går dessutom alldeles utmärkt att äta bara som de är.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
Äppelraita
1 stort syrligt äpple
3 dl gräddfil
Spenat- och morotsplättar
2 dl vetemjöl alt vetemjöl + grahamsmjöl (2 dl vetemjöl kan ersättas med 1 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
4 morötter
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
2 msk olja
För alla
Spenat- och morotsplättar: Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölken med mjölkfritt alternativ.
Äppelraita: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Det går utmärkt att byta ut en del av mjölet mot grahamsmjöl. Passar bra som buffémat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett25 g
Salt2.17 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g
Kommentarer