Spenat- och morotsplättar med äppelraita

2
0
Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Varför inte laga till ett par frasiga plättar av spenat och morötter med äppelraita och servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel? Spenat- och morotsplättarna med äppelraitan går dessutom alldeles utmärkt att äta bara som de är.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Ingredienser

4 portioner

Äppelraita

1 stort syrligt äpple
3 dl gräddfil

Spenat- och morotsplättar

2 dl vetemjöl alt vetemjöl + grahamsmjöl (2 dl vetemjöl kan ersättas med 1 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
4 morötter
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
2 msk olja

För alla

Spenat- och morotsplättar: Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölken med mjölkfritt alternativ.

Äppelraita: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Det går utmärkt att byta ut en del av mjölet mot grahamsmjöl. Passar bra som buffémat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1933 KJ / 462 kCal
Fett 25 g
Salt 217 g
Kolhydrater 40 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden