Spenat- och morotsplättar med äppelraita | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Varför inte laga till ett par frasiga plättar av spenat och morötter med äppelraita och servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel? Spenat- och morotsplättarna med äppelraitan går dessutom alldeles utmärkt att äta bara som de är.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Äppelraita: Skala, kärna ur och riv äpplet till raitan. Blanda med gräddfilen.
  2. Plättar: Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa i resten av mjölken plus äggen. Dela smeten i 2 delar.
  3. Skala och riv morötterna fint. Blanda spenaten i en del av smeten och morötterna i den andra. Tillsätt oljan, hälften av mängden i varje smet.
  4. Låt smeterna svälla i 30 minuter.
  5. Stek plättar i olja och servera med äppelraitan.

För alla

Spenat- och morotsplättar: Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölken med mjölkfritt alternativ.

Äppelraita: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Det går utmärkt att byta ut en del av mjölet mot grahamsmjöl. Passar bra som buffémat.

Ingredienser

Portioner: 4
Äppelraita
  • 1 stort syrligt äpple
  • 3 dl gräddfil
Spenat- och morotsplättar
  • 2 dl vetemjöl alt vetemjöl + grahamsmjöl (2 dl vetemjöl kan ersättas med 1 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 morötter
  • 200 g fryst spenat (tinad och hackad)
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1933 kJ / 462 kCal