Fylld köttfärslimpa med ost och haricots verts
Fylld köttfärslimpa är ett smart sätt att få en saftig och välsmakande middag! Osten och haricots vertsen läggs i det lilla diket du gör i färslimpan, och du kryddar med salt och peppar efter behag. Servera med ett fluffigt mos och ännu mer haricots verts. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Köttfärslimpor
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm torkad oregano
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 påse riven ost (à 150 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2519 KJ / 601 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Önskelåt och gott, Vi tog lingon sylt till det istället för tomater.
Kinga
2021-03-20