Fylld köttfärslimpa med ost och haricots verts

10
1
Fylld köttfärslimpa med ost och haricots verts

Fylld köttfärslimpa är ett smart sätt att få en saftig och välsmakande middag! Osten och haricots vertsen läggs i det lilla diket du gör i färslimpan, och du kryddar med salt och peppar efter behag. Servera med ett fluffigt mos och ännu mer haricots verts. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Fylld köttfärslimpa med ost och haricots verts

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Köttfärslimpor

1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
mjölk
1
ägg
500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
oregano
1/2
påse frysta haricots verts (à 600 g)
1/2
påse riven ost (à 150 g)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Kinga

2021-03-20

Önskelåt och gott, Vi tog lingon sylt till det istället för tomater.

Näringsvärde per portion

Energi 2519 KJ / 601 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept