UNDER 45 MIN | Medel

Fylld köttfärslimpa med ost och haricots verts

Fylld köttfärslimpa är ett smart sätt att få en saftig och välsmakande middag! Osten och haricots vertsen läggs i det lilla diket du gör i färslimpan, och du kryddar med salt och peppar efter behag. Servera med ett fluffigt mos och ännu mer haricots verts. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina haricots vertsen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Mos: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Koka potatisen.
  4. Köttfärslimpor: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt det svälla några minuter. Blanda ner färsen i bunken tillsammans med salt, peppar och oregano. Forma till två smala limpor och lägg i en ugnsform. Gör ett dike i mitten på limporna.
  5. Fyll limporna med hälften av bönorna och all ost. Krydda med lite salt och peppar. Lägg de bönor som inte får plats i limpan runtom i ugnsfomen.
  6. Sätt in limporna mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills färsen har en innertemperatur på 72°C (kontrollera att du sticker termometern i färsen och inte i fyllningen).
  7. Mos: Häll av vattnet från potatisen. Värm mjölken.
  8. Vispa försiktigt sönder potatisen med elvisp. Tillsätt den varma mjölken och smaka av med salt och peppar. Vispa moset luftigt.
  9. Skär tomaterna i skivor.
  10. Servera limporna med mos, tomater och resten av bönorna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
Köttfärslimpor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm oregano
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 600 g)
  • 1/2 påse riven ost (à 150 g)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2519 kJ / 601 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept