Bönor som på Sicilien | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönor som på Sicilien

Bönor som på Sicilien är en salladsblandning av haricots verts, tomater och lök. Du kokar haricots verts snabbt så de behåller sin spänst och kyler dem sedan. Du blandar sedan det kryddiga tomathacket med bönorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten tills de är al dente. Kyl snabbt i kallt vatten.
  2. Skålla tomaterna. Skala dem, kärna ur och tärna tomatköttet.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda lök och olivolja med tomaterna. Salta och peppra.
  4. Ta upp bönorna, låt dem rinna av och torka dem. Blanda bönorna med tomathacket och lägg upp i en skål.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Se till att bönorna har ordentligt tuggmotstånd. Om man kyler kokta grönsaker snabbt i kallt vatten behåller de sin spänst och färg, det gäller inte minst gröna grönsaker som bönor och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g haricots verts
  • 2 plommontomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 cm olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan