Mozzarellafylld köttfärslimpa med bönor och mos

5
1
Mozzarellafylld köttfärslimpa med bönor och mos

Tänker ni ”torrt” när ni hör ordet köttfärslimpa? Det blir ett minne blott efter denna kvällsmiddag. Här fyller vi limpan med både haricots verts och mjuk mozzarella. Resultatet blir otroligt saftigt, och för att fortsätta på samma krämiga spår serveras limpan med ett fluffigt mos. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Mozzarellafylld köttfärslimpa med bönor och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar

Köttfärslimpor

1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
2 krm oregano
1 burk haricots verts (bönor) (à 400 g)
125 g mozzarella

Sallad

1 förp romansallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Terese

2020-03-07

Tyckte det blev för torrt. Hade lingonsylt till. Gott med det gröna till

Näringsvärde per portion

Energi 2753 KJ / 656 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept