Mozzarellafylld köttfärslimpa med bönor och mos

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Mozzarellafylld köttfärslimpa med bönor och mos

Tänker ni ”torrt” när ni hör ordet köttfärslimpa? Det blir ett minne blott efter denna kvällsmiddag. Här fyller vi limpan med både haricots verts och mjuk mozzarella. Resultatet blir otroligt saftigt, och för att fortsätta på samma krämiga spår serveras limpan med ett fluffigt mos. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Mozzarellafylld köttfärslimpa med bönor och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  mjölig potatis
2 1/2 dl  mjölk
salt
peppar

Köttfärslimpor

1/2 dl  ströbröd
1/2 dl  mjölk
1   ägg
500 g  nötfärs
1/2 tsk  salt
2 krm  oregano
1   burk haricots verts (bönor) (à 400 g)
125 g  mozzarella

Sallad

1   förp romansallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Tyckte det blev för torrt. Hade lingonsylt till. Gott med det gröna till

Terese

2020-03-07

Näringsvärde per portion

Energi2753 KJ / 656 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein48 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Orzosallad med bönor och hasselnötsvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salade niçoise med grillade grönsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad kassler med sommarsallad på färskpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfiskpasta med pepparrot
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med gräddsås och äpple
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga