Köttfärslimpa med prästost och gröna bönor

En saftig köttfärslimpa med överraskande innehåll! Gröna bönor och smakrik prästost läggs i mitten av limpan innan den tillagas i ugn, och avnjuts sedan med lent och krämigt potatismos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Ingredienser
4 portioner
Köttfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 1/2 dl riven lagrad prästost
Mos
900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Till servering
65 g mâchesallad
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Lite snabbare? Tryck ut färsen i formen och krydda med salt och peppar. Strö på osten och gratinera ca 25 minuter eller tills en innertemperatur på 70°C. Servera haricots vertsen vid sidan av.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2463 KJ / 588 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein38 g
Kommentar
Går lika bra med kycklingfärs. Lättlagat.
Lena
2022-01-23