Köttfärslimpa med prästost och gröna bönor

3
0
Köttfärslimpa med prästost och gröna bönor

En saftig köttfärslimpa med överraskande innehåll! Gröna bönor och smakrik prästost läggs i mitten av limpan innan den tillagas i ugn, och avnjuts sedan med lent och krämigt potatismos.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Köttfärslimpa med prästost och gröna bönor

Ingredienser

4 portioner

Köttfärslimpa

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
ägg
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1
förp färska haricots verts (à 150 g)
1 1/2 dl
riven lagrad prästost

Mos

900 g
potatis
2 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Till servering

65 g
mâchesallad

För alla

Innehåller ägg.  
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.  
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Lite snabbare? Tryck ut färsen i formen och krydda med salt och peppar. Strö på osten och gratinera ca 25 minuter eller tills en innertemperatur på 70°C. Servera haricots vertsen vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2463 KJ / 588 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept