Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärslimpa med citron och kronärtskocksstomp

Stomp är en variant på potatismos, grövre mosat och smaksatt på olika vis. Här krossas potatisen ihop med kronärtskockor, gräslök och citron bland annat, en himmelsk kombination! Till det serveras köttfärslimpa kryddad med timjan och med ett täcke av ost. Serveras med kokta haricots verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Blanda färsen med ägg, timjan, salt och peppar. Forma till två smala limpor (för 4 port) och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Låt kronärtskockorna rinna av. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Hacka gräslöken.
  5. Häll av potatisen och krossa den med varm mjölk, gräslök och kronärtskockor. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt stompet med citronskal och saft.
  6. Ansa haricots vertsen och skala och skär löken i klyftor. Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter. Låt löken koka med den sista minuten.
  7. Servera köttfärslimpan med stomp och haricots vertssallad.

För alla

Rätten är fri från gluten
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Kockknepet: Förhöj smaken! Smaka av stompet med lite olivolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin (till att smörja formen)
  • 1/2 dl riven ost
  • 285 g marinerade kronärtskockor
  • 1 citron
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2337 kJ / 558 kCal