Köttfärslimpa med citron och kronärtskocksstomp

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Köttfärslimpa med citron och kronärtskocksstomp

Stomp är en variant på potatismos, grövre mosat och smaksatt på olika vis. Här krossas potatisen ihop med kronärtskockor, gräslök och citron bland annat, en himmelsk kombination! Till det serveras köttfärslimpa kryddad med timjan och med ett täcke av ost. Serveras med kokta haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Köttfärslimpa med citron och kronärtskocksstomp

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis
ca 500 g  blandfärs
1   ägg
1 tsk  timjan
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin (till att smörja formen)
1/2 dl  riven ost
285 g  marinerade kronärtskockor
1   citron
1   kruka gräslök
1 dl  mjölk
salt och peppar
150 g  haricots verts (bönor)
1   rödlök

För alla

Rätten är fri från gluten
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Förhöj smaken! Smaka av stompet med lite olivolja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2337 KJ / 558 kCal
Fett25.2 g
Kolhydrater46.5 g
Protein33.1 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med kronärtskockor och brie
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kronärtskockor med lufttorkad skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskocka
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med brynt smör och kronärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
57 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kronärtskocksdip
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga