Fusk-fish'n chips
Englands ”nationalrätt” fish n’ chips är ofta en rätt så flottig historia med såväl friterad fisk som pommes frites. Prova en fräschare variant med potatis- och morotsstavar i ugn med panerad torsk. Dippa fisk och grönsaker i en yoghurtbaserad äppel- och gurkröra.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
Potatis- och morotsstrips
Yoghurtsås
Panerad fisk
För alla
Gör glutenfri: ersätt panko med t ex glutenfritt ströbröd eller PO-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Kontrollera ev. ströbröd
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera ev. ströbröd
Gör äggfri: uteslut ägget och vänd fisken i t ex filmjölk eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott 😋 Det är den ända mat med fisk jag äter och såsen är så otroligt god att vi behöver göra dubbelt så mycket dock utan äpplen i såsen Rekommenderar verkligen
Ida
2022-12-07Tycker bostongurkan och curryn skar sig, nästa gång skulle jag välja antingen eller. Supergod rätt annars!
Adabelle
2020-09-16Lätt, enkelt och väldigt gott.
Else-marie
2020-05-03