Fusk-fish'n chips

310
8
Fusk-fish'n chips

Englands ”nationalrätt” fish n’ chips är ofta en rätt så flottig historia med såväl friterad fisk som pommes frites. Prova en fräschare variant med potatis- och morotsstavar i ugn med panerad torsk. Dippa fisk och grönsaker i en yoghurtbaserad äppel- och gurkröra.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Fusk-fish'n chips

Ingredienser

4 portioner

Potatis- och morotsstrips

700 g mjölig potatis
2 morötter
2 msk olivolja
1 krm salt

Yoghurtsås

2 dl matyoghurt (10 %)
2 msk bostongurka
1/2 finhackat äpple
1 tsk curry
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm peppar

Panerad fisk

2 paket halvtinad MSC-märkt torskfilé (à ca 400 g)
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd
3 msk rapsolja
salt

För alla

Gör glutenfri: ersätt panko med t ex glutenfritt ströbröd eller PO-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Kontrollera ev. ströbröd
Gör mjölkproteinfri: : byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera ev. ströbröd
Gör äggfri: uteslut ägget och vänd fisken i t ex filmjölk eller olja. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

310

Kommentarer

Ida

2022-12-07

Så gott 😋 Det är den ända mat med fisk jag äter och såsen är så otroligt god att vi behöver göra dubbelt så mycket dock utan äpplen i såsen Rekommenderar verkligen

Adabelle

2020-09-16

Tycker bostongurkan och curryn skar sig, nästa gång skulle jag välja antingen eller. Supergod rätt annars!

Else-marie

2020-05-03

Lätt, enkelt och väldigt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2677 KJ / 640 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden