Fusk-fish'n chips
Englands ”nationalrätt” fish n’ chips är ofta en rätt så flottig historia med såväl friterad fisk som pommes frites. Prova en fräschare variant med potatis- och morotsstavar i ugn med panerad torsk. Dippa fisk och grönsaker i en yoghurtbaserad äppel- och gurkröra.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis- och morotsstrips
700 g mjölig potatis
2 morötter
2 msk olivolja
1 krm salt
Yoghurtsås
2 dl matyoghurt (10 %)
2 msk bostongurka
1/2 finhackat äpple
1 tsk curry
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm peppar
Panerad fisk
2 paket halvtinad MSC-märkt torskfilé (à ca 400 g)
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd
3 msk rapsolja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 640 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott 😋 Det är den ända mat med fisk jag äter och såsen är så otroligt god att vi behöver göra dubbelt så mycket dock utan äpplen i såsen Rekommenderar verkligen
Ida
2022-12-07Tycker bostongurkan och curryn skar sig, nästa gång skulle jag välja antingen eller. Supergod rätt annars!
Adabelle
2020-09-16Lätt, enkelt och väldigt gott.
Else-marie
2020-05-03