Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt

Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
0
Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt

Upptäck det asiatiska ströbrödet panko som dessa nuggets på lax en fantastiskt spröd och frasig yta. Till detta passar en fräsch yoghurtsås med bostongurka och äpple.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt

Ingredienser

4 portioner
500 g  skinn- och benfri laxfilé
1 tsk  salt
1   ägg
2 dl  panko
smör
olja

Gurk- och äppelyoghurt

2 dl  matyoghurt (10 %)
1   litet rött äpple
3 msk  bostongurka
1/2 dl  majonnäs
2 tsk  dijonsenap
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i panko och majonnäs. Byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i panko och majonnäs. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Curry- och pankostekt lax räkor och pak choi
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fish and chips
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fusk-fish'n chips
Betyg 2.7 av 5.
314 personer har röstat
Under 45 min att tillaga