Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt
Upptäck det asiatiska ströbrödet panko som dessa nuggets på lax en fantastiskt spröd och frasig yta. Till detta passar en fräsch yoghurtsås med bostongurka och äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt
1 ägg
2 dl panko
smör
olja
Gurk- och äppelyoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 litet rött äpple
3 msk bostongurka
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 krm peppar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i panko och majonnäs. Byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i panko och majonnäs. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer