Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt

Upptäck det asiatiska ströbrödet panko som dessa nuggets på lax en fantastiskt spröd och frasig yta. Till detta passar en fräsch yoghurtsås med bostongurka och äpple.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i ca 3 x 3 cm stora tärningar. Krydda runt om med salt.
  2. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll panko på en annan tallrik.
  3. Vänd laxbitarna först i ägg och sedan i panko. Lägg dem på en torr skärbräda och låt torka medan såsen görs.
  4. Gurk- och äppelyoghurt: Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpple och bostongurka med matyoghurt, majonnäs och senap. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek laxen runt om i omgångar i smör och olja. Servera med yoghurtsåsen och gärna kokt potatis, lättkokta grönsaker och en citronklyfta.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i panko och majonnäs. Byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i panko och majonnäs. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl panko
  • smör
  • olja
Gurk- och äppelyoghurt
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 litet rött äpple
  • 3 msk bostongurka
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer