Fröfrasig torsk i ugn med tartarsås
Fisk i ugn är smart mat. Här är en mumsig torsk med ett fröigt täcke som tillagas i ugnen samtidigt med tunt hyvlad zucchini och körsbärstomater. Bjud fisken med en pikant och krämig tartarsås på matyoghurt, majonnäs, kapris och bostongurka.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (ca 400 g)
600 g torskfilé (MSC-märkt)
1 tsk salt
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
olja till formen
Frötopping
1 skiva vitt formbröd
1 dl riven lagrad ost
1/2 dl frön (t ex solrosfrön eller sesamfrön)
1/2 msk olivolja
3 msk hackad persilja
Tartarsås
2 dl matyoghurt (10 %)
3 msk kapris
3 msk bostongurka
2 msk majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 608 kCal
Fett31 g
Salt3.3 g
Kolhydrater40 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
"Jäättegått" som Tina Nordstedt skulle sagt
Gun
2015-09-07Mycket trevlig mix av smaker! Ska definitivt lagas igen.
Anna
2015-09-02