Fröfrasig torsk i ugn med tartarsås

44
2
Fröfrasig torsk i ugn med tartarsås

Fisk i ugn är smart mat. Här är en mumsig torsk med ett fröigt täcke som tillagas i ugnen samtidigt med tunt hyvlad zucchini och körsbärstomater. Bjud fisken med en pikant och krämig tartarsås på matyoghurt, majonnäs, kapris och bostongurka.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Fröfrasig torsk i ugn med tartarsås

Ingredienser

4 portioner
1 zucchini (ca 400 g)
600 g torskfilé (MSC-märkt)
1 tsk salt
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
olja till formen

Frötopping

1 skiva vitt formbröd
1 dl riven lagrad ost
1/2 dl frön (t ex solrosfrön eller sesamfrön)
1/2 msk olivolja
3 msk hackad persilja

Tartarsås

2 dl matyoghurt (10 %)
3 msk kapris
3 msk bostongurka
2 msk majonnäs

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och byt ut bulgur mot potatis, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt bröd och välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd, mjölkfritt ostalternativ och byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen.

Gör så här

Tips

Prova att smaksätta frötäcket med vitlök, citron och persilja, soltorkad tomat och basilika eller tacokrydda nästa gång.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Gun

2015-09-07

"Jäättegått" som Tina Nordstedt skulle sagt

Anna

2015-09-02

Mycket trevlig mix av smaker! Ska definitivt lagas igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2565 KJ / 608 kCal
Fett 31 g
Salt 33 g
Kolhydrater 40 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden