Stekt torsk med gurkmajonnäs
Kvällens middag är fina fisken, bokstavligt talat! Medan potatisen kokar svänger du ihop den goda och krämiga gurkmajonnäsen. Stek sedan torsken snabbt på varje sida för att behålla saftigheten på fisken och middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gurkmajonnäs
1 dl majonnäs
1 dl bostongurka
1 dl rostad lök
3 tomater
Torsk
ca 600 g torskfilé
1 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 597 kCal
Fett28 g
Salt2.74 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer