Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt torsk med gurkmajonnäs

Kvällens middag är fina fisken, bokstavligt talat! Medan potatisen kokar svänger du ihop den goda och krämiga gurkmajonnäsen. Stek sedan torsken snabbt på varje sida för att behålla saftigheten på fisken och middagen är serverad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Gurkmajonnäs: Blanda majonnäs och gurka. Vänd ner den rostade löken eller servera den vid sidan.
  4. Skär tomaterna i bitar.
  5. Torsk: Stek fisken i matfettet någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  6. Servera fisken med potatis, tomater och gurkmajonnäs.

För alla

Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Tips

Blanda gärna tomaterna med en vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Gurkmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl bostongurka
  • 1 dl rostad lök
  • 3 tomater
Torsk
  • ca 600 g torskfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 597 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept