Stekt torsk med gurkmajonnäs

12
0
Stekt torsk med gurkmajonnäs

Kvällens middag är fina fisken, bokstavligt talat! Medan potatisen kokar svänger du ihop den goda och krämiga gurkmajonnäsen. Stek sedan torsken snabbt på varje sida för att behålla saftigheten på fisken och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Stekt torsk med gurkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Gurkmajonnäs

1 dl
majonnäs
1 dl
bostongurka
1 dl
rostad lök
3
tomater

Torsk

ca 600 g
torskfilé
1 msk
smör
-
salt
-
peppar

För alla

Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda gärna tomaterna med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2502 KJ / 597 kCal
Fett 28 g
Salt 2.74 g
Kolhydrater 49 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept