Fusilli med tomatsås och parmesan

11
2
Fusilli med tomatsås och parmesan

En god pasta som är perfekt att göra när det behöver vara lite enkelt och gå snabbt, samtidigt som det är supergott. Pasta, tomatsås, parmesan och rucola. Man hör ju att det är ett vinnande koncept.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022

Fusilli med tomatsås och parmesan

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 morot
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 förp hela tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna fusilli och fullkorn)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
100 g parmesan
250 g mini plommontomater
65 g rucola

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Krydda såsen med chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Marielle

2022-02-10

Rejält med parmesan kunde tyvärr inte rädda denna rätten. Tråkigt och smaklöst

Victoria

2022-02-08

Modifierat receptet en aning, mer vitlök, mer kryddor, adderat oregano. En skvätt grönsaksfond, balsamvinäger och en nypa socker. Uppskattat av familjen, även tonåringarna.

Näringsvärde per portion

Energi 2073 KJ / 495 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 26 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden