Bucatini med auberginesås och tomatsallad
Aubergine, vitlök och tomat är en väldigt smarrig kombination. I en sås till al dente-spagetti får det verkligen komma till sin rätt. Serveras rykande het med tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
4 port bucatini eller spaghetti (gärna fullkorn)
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
390 g krossade tomater
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
1 tsk strösocker
salt
peppar
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
Tomatsallad
4 tomater
1/2 förp färsk gräslök eller persilja (à 20 g)
1 msk balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1875 KJ / 449 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hade vegofärs i också, det blev jättegott. /Carina
Carina
2023-04-14Jag hade inte svarta bönor så jag tog sojabönor istället och rev ner en morot i grytan också En lätt enkel maträtt
Malin
2022-04-15Inte så rolig rätt och ganska smaklöst, den sämsta denna veckan, Ett ok bara
Sara
2021-12-10