Bucatini med auberginesås och tomatsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bucatini med auberginesås och tomatsallad

Den här vegetariska pastarätten är både snabblagad och nyttig! Vilken bra kombination! Riv gärna lite parmesan på toppen om du har det hemma.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek auberginen i oljan i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 minut. Rör ner sambal oelek, krossade tomater, timjan och socker. Låt såsen småputtra under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i klyftor och blanda med vinäger, salt och peppar i en skål. Hacka persiljan och blanda den med tomaterna.
  5. Häll av pastan med spar ca 1 dl av pastavattnet.
  6. Blanda pastavatten och sås i kastrullen. Låt puttra ihop ca 1 minut.
  7. Servera pastan med såsen och tomaterna.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Kontrollera ingredienserna i pastan, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 371 kCal