Bucatini med auberginesås och tomatsallad

13
8 Klimatsmart
Bucatini med auberginesås och tomatsallad

Aubergine, vitlök och tomat är en väldigt smarrig kombination. I en sås till al dente-spagetti får det verkligen komma till sin rätt. Serveras rykande het med tomatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Bucatini med auberginesås och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
400 g krossade tomater
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
1 tsk strösocker
salt
peppar

Tomatsallad

4 tomater
1 kruka persilja
1 msk balsamvinäger
380 g kokta svarta bönor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Malin

2022-04-15

Jag hade inte svarta bönor så jag tog sojabönor istället och rev ner en morot i grytan också En lätt enkel maträtt

Sara

2021-12-10

Inte så rolig rätt och ganska smaklöst, den sämsta denna veckan, Ett ok bara

Anneli

2021-09-01

Parmesan på toppen.... Parmesan är väl inte vegan?

Redaktionen ICAse

2021-09-02

Hej Anneli! Tack för din kommentar. Osten i receptet är helt valfritt och vi har ändrat i beskrivningen att man kan ev välja valfri ost, det funkar ju också jättebra med ett växtbaserat ostalternativ. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1883 KJ / 451 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 71 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden