Vitlöksstekt broccoli med oliv- och arrabbiatapasta
Vitlöksdoftande och krispig broccoli, bara där har vi en riktig vinnare. Addera bönpasta som får blandas med basilika, paprika, oliver och pesto så blir det en hole in one!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port bönpasta (gärna fusilli fullkorn)
500 g broccoli
1 msk olivolja
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 förp grillad paprika (à 290 g)
1 förp urkärnade kalamonoliver (à 390 g)
3 msk pesto arrabbiata
350 g färgmixade småtomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2483 KJ / 594 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater22 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Godare än vad jag trodde det skulle vara.
Alexandra
2023-02-02