Pasta med spenatpesto och broccoli

11
0 Klimatsmart
Pasta med spenatpesto och broccoli

En färgglad pasta kommer lastad! Denna pasta med spenatpesto och broccoli är lika färgglad som god. Och peston den gör du själv genom att bland annat mixa basilika, ost och vita bönor. Supersmidigt och gott. Toppa rätten med broccoli och plommontomater och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Pasta med spenatpesto och broccoli

Ingredienser

4 portioner
380 g
kokta stora vita bönor
250 g
broccoli
20 g
färsk basilika
100 g
grana padano (gärna flarn)
1/2 dl
olivolja
1 dl
gräddfil
1
vitlöksklyfta
65 g
babyspenat
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna radiatori)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2424 KJ / 580 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept