Pasta med spenatpesto och broccoli
En färgglad pasta kommer lastad! Denna pasta med spenatpesto och broccoli är lika färgglad som god. Och peston den gör du själv genom att bland annat mixa basilika, ost och vita bönor. Supersmidigt och gott. Toppa rätten med broccoli och plommontomater och middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
250 g broccoli
20 g färsk basilika
100 g grana padano (gärna flarn) eller annan lagrad hårdost
1/2 dl olivolja
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
65 g babyspenat
salt
peppar
4 port pasta (gärna radiatori)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 580 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smakrik pesto , kan varmt rekommendera
Lena
2022-02-21