Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

48
4 Klimatsmart
Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

En underbart färgstark italiensk vegopasta fylld av medelhavssmaker och härliga texturer. Här bjuds det på umami från grana padano-osten, sälta från kaprisen och nötighet från pinjenötterna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
500 g
broccoli
ca 1/2 dl
pinjenötter
250 g
körsbärstomater
1
röd peppar
150 g
haricots verts
4
port pasta (gärna penne rigate)
1 1/2 msk
olivolja
2 msk
kapris
1
vitlöksklyfta
1 dl
vatten
-
salt och peppar
1/2
förp persilja (à 20 g)
50 g
flarn av grana padano

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller byt ut osten mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Kristina

2020-02-03

Det här var en riktigt fräsch och samtidigt ”kramig” maträtt! Kändes både nyttig och mummsig😋

Emma

2020-01-18

Så himla gott! Pinjenötterna och parmesanen var pricken över i:et!

Ants

2017-03-21

Gjorde med mandlar istället och la till oliver. Tyvärr blev makaronerna överkokta då broccolin fortfarande var lite djupfryst och glömde sedan parmesan. Trots det helt okej från familjen, så provar bättre nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 615 kCal
Fett 27.2 g
Salt 3.08 g
Kolhydrater 61.2 g
Protein 26.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept