Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

58
6
Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

En underbart färgstark italiensk vegopasta fylld av medelhavssmaker och härliga texturer. Här bjuds det på umami från grana padano-osten, sälta från kaprisen och nötighet från pinjenötterna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
500 g broccoli
ca 1/2 dl pinjenötter
250 g körsbärstomater
1 röd peppar
150 g haricots verts (bönor)
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 1/2 msk olivolja
2 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
salt och peppar
1/2 förp persilja (à 20 g)
50 g flarn av grana padano

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller byt ut osten mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Margaret

2022-10-23

Jättegott, lätt att läga ska göras om!

Cecilia

2021-05-15

Uppskattades av hela familjen - fräscht & lättfixat!

Kristina

2020-02-03

Det här var en riktigt fräsch och samtidigt ”kramig” maträtt! Kändes både nyttig och mummsig😋

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 615 kCal
Fett 272 g
Salt 308 g
Kolhydrater 612 g
Protein 268 g
Läs mer om näringsvärden