Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

51
5 Klimatsmart
Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

En underbart färgstark italiensk vegopasta fylld av medelhavssmaker och härliga texturer. Här bjuds det på umami från grana padano-osten, sälta från kaprisen och nötighet från pinjenötterna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
500 g
broccoli
ca 1/2 dl
pinjenötter
250 g
körsbärstomater
1
röd peppar
150 g
haricots verts (bönor)
4
port pasta (gärna penne rigate)
1 1/2 msk
olivolja
2 msk
kapris
1
vitlöksklyfta
1 dl
vatten
-
salt och peppar
1/2
förp persilja (à 20 g)
50 g
flarn av grana padano

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller byt ut osten mot ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Cecilia

2021-05-15

Uppskattades av hela familjen - fräscht & lättfixat!

Kristina

2020-02-03

Det här var en riktigt fräsch och samtidigt ”kramig” maträtt! Kändes både nyttig och mummsig😋

Emma

2020-01-18

Så himla gott! Pinjenötterna och parmesanen var pricken över i:et!

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 615 kCal
Fett 27.2 g
Salt 3.08 g
Kolhydrater 61.2 g
Protein 26.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept