Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts
En underbart färgstark italiensk vegopasta fylld av medelhavssmaker och härliga texturer. Här bjuds det på umami från grana padano-osten, sälta från kaprisen och nötighet från pinjenötterna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017
Ingredienser
4 portioner
500 g broccoli
ca 1/2 dl pinjenötter
250 g körsbärstomater
1 röd peppar
150 g haricots verts (bönor)
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 1/2 msk olivolja
2 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
salt
peppar
1/2 förp persilja (à 20 g)
50 g flarn av grana padano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2572 KJ / 615 kCal
Fett27.2 g
Salt3.08 g
Kolhydrater61.2 g
Protein26.8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, lätt att läga ska göras om!
Margaret
2022-10-23Uppskattades av hela familjen - fräscht & lättfixat!
Cecilia
2021-05-15Det här var en riktigt fräsch och samtidigt ”kramig” maträtt! Kändes både nyttig och mummsig😋
Kristina
2020-02-03