Funghi trifolati

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Funghi trifolati

Funghi trifolati är en läcker italiensk rätt för dig som älskar svamp. Du sauterar svamp, toppar med parmesanost och serverar tillsammans med surdegsbröd eller crostini. En utsökt aptitretare eller varför inte en lättare lunch?

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Funghi trifolati

Ingredienser

4 portioner
300 g blandad svamp (t ex champinjoner, kantareller och karl-johan)
1 hel vitlök
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl olivolja
1/2 dl vitt vin
1/2 dl finskuren persilja
1 msk repad timjan
1/2 citron (juicen och finrivet skal)
2 krm salt
1 l peppar
parmesan och surdegsbröd eller crostini till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej! Vi menar faktiskt en hel vitlök i detta fallet.

    Ica-köket

  • Ni menar väl en vitlöksklyfta, inte en hel vitlök?

    Helen

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är inkl. bröd och parmesanost.
Energi940 KJ / 225 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsrostat ris med svamp
    Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Älg från woken med svampmarmelad
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtsmör med chili
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad