Karl Johan- och chèvrefrittata

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Karl Johan- och chèvrefrittata

Karl Johan- och chèvrefrittata är en underbar rätt som påminner om en omelett. Du lägger alla ingredienser i en springform och toppar med chèvreost innan du ställer in formen i ugnen. Låt din frittata vila en liten stund innan du serverar.

Karl Johan- och chèvrefrittata

Ingredienser

4 portioner
1 dl torkad svamp (skogssvamp, gärna Karl-Johan)
1 st gul lök
4 st kokta potatisar
2 msk olivolja
2 msk hackad persilja
5 st ägg
2 msk matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 dl riven ost, gärna parmesan
100 g chèvre i bit
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Underbart god "paj". Passar bra att ha i buffé, eller till något annat som t ex tomatsallad eller kryddstark köttfärs.

Johanna

2008-09-29

Näringsvärde per portion

Energi1633 KJ / 390 kCal
Fett26.3 g
Salt0.84 g
Kolhydrater17.6 g
Protein20.4 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sparris- och ostpastejer
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enklaste chèvrecremen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipizzor med chèvre och persikor
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakade rödbetor med getost & valnötter
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Funghi trifolati
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga