Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Karl Johan- och chèvrefrittata

Karl Johan- och chèvrefrittata är en underbar rätt som påminner om en omelett. Du lägger alla ingredienser i en springform och toppar med chèvreost innan du ställer in formen i ugnen. Låt din frittata vila en liten stund innan du serverar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg svampen i kallt vatten i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, skiva lök och potatis. Lägg olja, lök och den urkramade svampen i en stekpanna och låt småsjuda i 10 minuter undet omrörning. Lägg i potatisen och persilja. Salta och peppra och vänd några gånger.
  3. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och riven ost. Salta och peppra. Skiva chèvreosten.
  4. Lägg svamp, lök och potatis i botten på en springform, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Häll över äggstanningen och lägg på chèvreosten.
  5. Ställ formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl torkad svamp (skogssvamp, gärna Karl-Johan)
  • 1 st gul lök
  • 4 st kokta potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • 5 st ägg
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, gärna parmesanost
  • 100 g chèvreost i bit
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1633 kJ / 390 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer