Karl Johan- och chèvrefrittata

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Karl Johan- och chèvrefrittata

Karl Johan- och chèvrefrittata är en underbar rätt som påminner om en omelett. Du lägger alla ingredienser i en springform och toppar med chèvreost innan du ställer in formen i ugnen. Låt din frittata vila en liten stund innan du serverar.

Karl Johan- och chèvrefrittata

Ingredienser

4 portioner
1 dl torkad svamp (skogssvamp, gärna Karl-Johan)
1 st gul lök
4 st kokta potatisar
2 msk olivolja
2 msk hackad persilja
5 st ägg
2 msk matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 dl riven ost, gärna parmesan
100 g chèvre i bit
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Underbart god "paj". Passar bra att ha i buffé, eller till något annat som t ex tomatsallad eller kryddstark köttfärs.

Johanna

2008-09-29

Näringsvärde per portion

Energi1633 KJ / 390 kCal
Fett26.3 g
Salt0.84 g
Kolhydrater17.6 g
Protein20.4 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris- och ostpastejer
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakade rödbetor med getost & valnötter
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Funghi trifolati
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tilltugg med getostkräm, honung och havtornsmarmelad
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Getostfyllda dadlar med bacon
Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga