Karl Johan- och chèvrefrittata
Karl Johan- och chèvrefrittata är en underbar rätt som påminner om en omelett. Du lägger alla ingredienser i en springform och toppar med chèvreost innan du ställer in formen i ugnen. Låt din frittata vila en liten stund innan du serverar.
Ingredienser
4 portioner
1 dl torkad svamp (skogssvamp, gärna Karl-Johan)
1 st gul lök
4 st kokta potatisar
2 msk olivolja
2 msk hackad persilja
5 st ägg
2 msk matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 dl riven ost, gärna parmesan
100 g chèvre i bit
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1633 KJ / 390 kCal
Fett26.3 g
Salt0.84 g
Kolhydrater17.6 g
Protein20.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Underbart god "paj". Passar bra att ha i buffé, eller till något annat som t ex tomatsallad eller kryddstark köttfärs.
Johanna
2008-09-29