Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong

7
3
Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong

Stekta potatisdumplings gjorda av färskost avnjuts tillsammans med en smakrik buljong med svamp och kryddor som fänkålsfrö, kummin och kryddpeppar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong

Ingredienser

4 portioner

Dumplings

600 g kokt skalad potatis
100 g färskost
1 dl finriven lagrad ost (gärna folke)
3 äggulor
1/2 tsk salt
ca 3 dl vetemjöl
ca 2 msk olivolja (att olja in dumplings med)
3 msk smör (till stekning)

Buljong

200 g färsk svamp (t ex karljohan, portabello eller champinjon)
2 vitlöksklyftor
1 1/2 l vatten
3 kryddpepparkorn
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk hel kummin
ca 2 msk vitvinsvinäger
65 g bladspenat

Grönsaker

200 g morötter
1 gul lök
2 msk smör

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Jenny

2021-10-02

Dumplings var ok, buljongen helt smaklös! Stekte upp resterna utan buljong dagen efter istället.

Elin

2021-09-30

Själva dumplingsarna (eller snarare gnocchi) var goda, men ingen i familjen gillade buljongen med Portabello. Men då har vi lärt oss att välja en annan svamp nästa gång… 😜

Michaela

2021-09-25

Oväntat gott! Petade ner en halv svampbuljongtärning i svampbuljongen.

Näringsvärde per portion

Energi 2857 KJ / 682 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept