Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
4
Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong

Stekta potatisdumplings gjorda av färskost avnjuts tillsammans med en smakrik buljong med svamp och kryddor som fänkålsfrö, kummin och kryddpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong

Ingredienser

4 portioner

Dumplings

600 g  kokt skalad potatis
100 g  färskost
1 dl  finriven lagrad ost (gärna folke)
3   äggulor
1/2 tsk  salt
ca 3 dl  vetemjöl
ca 2 msk  olivolja (att olja in dumplings med)
3 msk  smör (till stekning)

Buljong

200 g  färsk svamp (t ex karljohan, portabello eller champinjon)
2   vitlöksklyftor
1 1/2 l  vatten
3   kryddpepparkorn
1 tsk  fänkålsfrö
1 tsk  hel kummin
ca 2 msk  vitvinsvinäger
65 g  bladspenat

Grönsaker

200 g  morötter
1   gul lök
2 msk  smör

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hade haft mer ost i gnocchi/dumplingsen om jag skulle göra om det, och kryddat upp buljongen mer. Väldigt milda smaker nu.

Emelie

2021-11-04

Dumplings var ok, buljongen helt smaklös! Stekte upp resterna utan buljong dagen efter istället.

Jenny

2021-10-02

Själva dumplingsarna (eller snarare gnocchi) var goda, men ingen i familjen gillade buljongen med Portabello. Men då har vi lärt oss att välja en annan svamp nästa gång… 😜

Elin

2021-09-30

Näringsvärde per portion

Energi2857 KJ / 682 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein16 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Khinkali – Georgiska dumplings
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älg från woken med svampmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med svampsås och päronsallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga