Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong
Stekta potatisdumplings gjorda av färskost avnjuts tillsammans med en smakrik buljong med svamp och kryddor som fänkålsfrö, kummin och kryddpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
Dumplings
600 g kokt skalad potatis
100 g färskost
1 dl finriven lagrad ost (gärna folke)
3 äggulor
1/2 tsk salt
ca 3 dl vetemjöl
ca 2 msk olivolja (att olja in dumplings med)
3 msk smör (till stekning)
Buljong
200 g färsk svamp (t ex karljohan, portabello eller champinjon)
2 vitlöksklyftor
1 1/2 l vatten
3 kryddpepparkorn
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk hel kummin
ca 2 msk vitvinsvinäger
65 g bladspenat
Grönsaker
200 g morötter
1 gul lök
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2857 KJ / 682 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade haft mer ost i gnocchi/dumplingsen om jag skulle göra om det, och kryddat upp buljongen mer. Väldigt milda smaker nu.
Emelie
2021-11-04Dumplings var ok, buljongen helt smaklös! Stekte upp resterna utan buljong dagen efter istället.
Jenny
2021-10-02Själva dumplingsarna (eller snarare gnocchi) var goda, men ingen i familjen gillade buljongen med Portabello. Men då har vi lärt oss att välja en annan svamp nästa gång… 😜
Elin
2021-09-30