Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat
42
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Om du vill imponera på dina gäster ska du laga det här lyxiga och förförande goda receptet på parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås. Smakerna från de förstklassiga ingredienserna skapar en otroligt elegant, perfekt och luxuös rätt.

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Ingredienser

8 portioner

Svampkräm

3   schalottenlökar
1 - 2   vitlöksklyftor
200 g  svamp t.ex Karl Johan. trattkantareller. champinjoner
1 msk  margarin eller smör
2 dl  crème fraiche
1 tsk  soja (kinesisk)
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Sås

2   schalottenlökar
2 msk  margarin eller smör
3 msk  socker
1 - 2 krm  grovmald svartpeppar
4 dl  vatten
1 dl  koncentrerad kalvfond
1 dl  balsamvinäger
2 msk  soja
2 - 2 1/2 msk  maizenaredning för mörka såser

Parmalindad oxfilé

1 1/5 kg  oxfilé
8   skivor parmaskinka
2 msk  margarin eller smör
2 tsk  salt
1/2 tsk  grovmald svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Tips! Ta fram svampkrämen en stund innan servering. Då kommer smakerna fram mer.

Annica

2024-01-01

Såserna blir hur goda som helst. Prova att ungnsbaka en hel oxfilé i 125 grader i flera timmar. Sedan följa receptet.

Carl-gunnar

2023-12-26

Både parmaskinkan och vinägern var väl dominant i smaken. Det finns bättre recept. // Per-Erik

Per-erik

2021-01-08

Testa liknande recept

Beef Wellington
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
200 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga