Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

79
40
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Om du vill imponera på dina gäster ska du laga det här lyxiga och förförande goda receptet på parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås. Smakerna från de förstklassiga ingredienserna skapar en otroligt elegant, perfekt och luxuös rätt.

Skriv ut
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Ingredienser

8 portioner

Svampkräm

3
schalottenlökar
1 - 2
vitlöksklyftor
200 g
svamp t.ex Karl Johan. trattkantareller. champinjoner
1 msk
margarin eller smör
2 dl
crème fraiche
1 tsk
soja (kinesisk)
1 tsk
salt
1 krm
peppar

Sås

2
schalottenlökar
2 msk
margarin eller smör
3 msk
socker
1 - 2 krm
grovmald svartpeppar
4 dl
vatten
1 dl
koncentrerad kalvfond
1 dl
balsamvinäger
2 msk
soja
2 - 2 1/2 msk
maizenaredning för mörka såser

Parmalindad oxfilé

1 1/5 kg
oxfilé
8
skivor parmaskinka
2 msk
margarin eller smör
2 tsk
salt
1/2 tsk
grovmald svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Per-erik

1/8/2021

Både parmaskinkan och vinägern var väl dominant i smaken. Det finns bättre recept. // Per-Erik

Helena

1/2/2021

Bästa oxfilé men det är såsen som gör rätten! Kan ätas med sked 😊

Lotta

12/31/2020

Man önskar att det aldrig tar slut! Men det går ju att göra igen! Provade detta för första gången idag, men det blir ju inte sista, verkligen inte.

Testa liknande recept