Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

84
40
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Om du vill imponera på dina gäster ska du laga det här lyxiga och förförande goda receptet på parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås. Smakerna från de förstklassiga ingredienserna skapar en otroligt elegant, perfekt och luxuös rätt.

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Ingredienser

8 portioner

Svampkräm

3 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
200 g svamp t.ex Karl Johan. trattkantareller. champinjoner
1 msk margarin eller smör
2 dl crème fraiche
1 tsk soja (kinesisk)
1 tsk salt
1 krm peppar

Sås

2 schalottenlökar
2 msk margarin eller smör
3 msk socker
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
4 dl vatten
1 dl koncentrerad kalvfond
1 dl balsamvinäger
2 msk soja
2 - 2 1/2 msk maizenaredning för mörka såser

Parmalindad oxfilé

1 1/5 kg oxfilé
8 skivor parmaskinka
2 msk margarin eller smör
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Per-erik

2021-01-08

Både parmaskinkan och vinägern var väl dominant i smaken. Det finns bättre recept. // Per-Erik

Helena

2021-01-02

Bästa oxfilé men det är såsen som gör rätten! Kan ätas med sked 😊

Lotta

2020-12-31

Man önskar att det aldrig tar slut! Men det går ju att göra igen! Provade detta för första gången idag, men det blir ju inte sista, verkligen inte.