Om du vill imponera på dina gäster ska du laga det här lyxiga och förförande goda receptet på parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås. Smakerna från de förstklassiga ingredienserna skapar en otroligt elegant, perfekt och luxuös rätt.
Ingredienser
8 portioner
Svampkräm
3
schalottenlökar
1 - 2
vitlöksklyftor
200
g
svamp t.ex Karl Johan. trattkantareller. champinjoner
1
msk
margarin eller smör
2
dl
crème fraiche
1
tsk
soja (kinesisk)
1
tsk
salt
1
krm
peppar
Sås
2
schalottenlökar
2
msk
margarin eller smör
3
msk
socker
1 - 2
krm
grovmald svartpeppar
4
dl
vatten
1
dl
koncentrerad kalvfond
1
dl
balsamvinäger
2
msk
soja
2 - 2 1/2
msk
maizenaredning för mörka såser
Parmalindad oxfilé
1 1/5
kg
oxfilé
8
skivor parmaskinka
2
msk
margarin eller smör
2
tsk
salt
1/2
tsk
grovmald svartpeppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
84
40 st
Kommentarer
Per-erik
2021-01-08
Både parmaskinkan och vinägern var väl dominant i smaken. Det finns bättre recept.
// Per-Erik
Helena
2021-01-02
Bästa oxfilé men det är såsen som gör rätten! Kan ätas med sked 😊
Lotta
2020-12-31
Man önskar att det aldrig tar slut! Men det går ju att göra igen! Provade detta för första gången idag, men det blir ju inte sista, verkligen inte.
Kommentarer
Per-erik
2021-01-08Både parmaskinkan och vinägern var väl dominant i smaken. Det finns bättre recept. // Per-Erik
Helena
2021-01-02Bästa oxfilé men det är såsen som gör rätten! Kan ätas med sked 😊
Lotta
2020-12-31Man önskar att det aldrig tar slut! Men det går ju att göra igen! Provade detta för första gången idag, men det blir ju inte sista, verkligen inte.