Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Om du vill imponera på dina gäster ska du laga det här lyxiga och förförande goda receptet på parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås. Smakerna från de förstklassiga ingredienserna skapar en otroligt elegant, perfekt och luxuös rätt.
Ingredienser
8 portioner
Svampkräm
3 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
200 g svamp t.ex Karl Johan. trattkantareller. champinjoner
1 msk margarin eller smör
2 dl crème fraiche
1 tsk soja (kinesisk)
1 tsk salt
1 krm peppar
Sås
2 schalottenlökar
2 msk margarin eller smör
3 msk socker
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
4 dl vatten
1 dl koncentrerad kalvfond
1 dl balsamvinäger
2 msk soja
2 - 2 1/2 msk maizenaredning för mörka såser
Parmalindad oxfilé
1 1/5 kg oxfilé
8 skivor parmaskinka
2 msk margarin eller smör
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tips! Ta fram svampkrämen en stund innan servering. Då kommer smakerna fram mer.
Annica
2024-01-01Såserna blir hur goda som helst. Prova att ungnsbaka en hel oxfilé i 125 grader i flera timmar. Sedan följa receptet.
Carl-gunnar
2023-12-26Både parmaskinkan och vinägern var väl dominant i smaken. Det finns bättre recept. // Per-Erik
Per-erik
2021-01-08