Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Betyg 4.4 av 5.
92 personer har röstat
42
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Om du vill imponera på dina gäster ska du laga det här lyxiga och förförande goda receptet på parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås. Smakerna från de förstklassiga ingredienserna skapar en otroligt elegant, perfekt och luxuös rätt.

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Ingredienser

8 portioner

Svampkräm

3 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
200 g svamp t.ex Karl Johan. trattkantareller. champinjoner
1 msk margarin eller smör
2 dl crème fraiche
1 tsk soja (kinesisk)
1 tsk salt
1 krm peppar

Sås

2 schalottenlökar
2 msk margarin eller smör
3 msk socker
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
4 dl vatten
1 dl koncentrerad kalvfond
1 dl balsamvinäger
2 msk soja
2 - 2 1/2 msk maizenaredning för mörka såser

Parmalindad oxfilé

1 1/5 kg oxfilé
8 skivor parmaskinka
2 msk margarin eller smör
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

Tips! Ta fram svampkrämen en stund innan servering. Då kommer smakerna fram mer.

Annica

2024-01-01

Såserna blir hur goda som helst. Prova att ungnsbaka en hel oxfilé i 125 grader i flera timmar. Sedan följa receptet.

Carl-gunnar

2023-12-26

Både parmaskinkan och vinägern var väl dominant i smaken. Det finns bättre recept. // Per-Erik

Per-erik

2021-01-08

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Italiensk fylld filé
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Beef Wellington
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltimbocca på kyckling
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga