Funghi trifolati

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2Klimatsmart
Funghi trifolati

Funghi trifolati är en läcker italiensk rätt för dig som älskar svamp. Du sauterar svamp, toppar med parmesanost och serverar tillsammans med surdegsbröd eller crostini. En utsökt aptitretare eller varför inte en lättare lunch?

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Funghi trifolati

Ingredienser

4 portioner
300 g blandad svamp (t ex champinjoner, kantareller och karl-johan)
1 hel vitlök
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl olivolja
1/2 dl vitt vin
1/2 dl finskuren persilja
1 msk repad timjan
1/2 citron (juicen och finrivet skal)
2 krm salt
1 l peppar
parmesan och surdegsbröd eller crostini till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Vi menar faktiskt en hel vitlök i detta fallet.

Redaktionen

2011-08-31

Ni menar väl en vitlöksklyfta, inte en hel vitlök?

Helen

2011-08-28

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är inkl. bröd och parmesanost.
Energi940 KJ / 225 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsrostat ris med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älg från woken med svampmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.
92 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Karl Johan- och chèvrefrittata
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga