Funghi trifolati

3
2
Funghi trifolati

Funghi trifolati är en läcker italiensk rätt för dig som älskar svamp. Du sauterar svamp, toppar med parmesanost och serverar tillsammans med surdegsbröd eller crostini. En utsökt aptitretare eller varför inte en lättare lunch?

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Funghi trifolati

Ingredienser

4 portioner
300 g blandad svamp (t ex champinjoner, kantareller och karl-johan)
1 hel vitlök
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl olivolja
1/2 dl vitt vin
1/2 dl finskuren persilja
1 msk repad timjan
1/2 citron (juicen och finrivet skal)
2 krm salt
1 l peppar
parmesan och surdegsbröd eller crostini till servering

För alla

Fri från gluten om lämpligt specialbröd bjuds, t ex crostini från Semper. Laktosfri om lämpligt bröd bjuds.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera brödet.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller svensk hårdost. Kontrollera brödet.

Näringsberäkningen är inkl. bröd och parmesanost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Redaktionen

2011-08-31

Hej! Vi menar faktiskt en hel vitlök i detta fallet.

Helen

2011-08-28

Ni menar väl en vitlöksklyfta, inte en hel vitlök?

Näringsvärde per portion

Energi 940 KJ / 225 kCal
Fett 13 g
Salt 1 g
Kolhydrater 16 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden