Funghi trifolati
Funghi trifolati är en läcker italiensk rätt för dig som älskar svamp. Du sauterar svamp, toppar med parmesanost och serverar tillsammans med surdegsbröd eller crostini. En utsökt aptitretare eller varför inte en lättare lunch?
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
4 portioner
300 g blandad svamp (t ex champinjoner, kantareller och karl-johan)
1 hel vitlök
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 dl olivolja
1/2 dl vitt vin
1/2 dl finskuren persilja
1 msk repad timjan
1/2 citron (juicen och finrivet skal)
2 krm salt
1 l peppar
parmesan och surdegsbröd eller crostini till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. bröd och parmesanost.
Energi940 KJ / 225 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Vi menar faktiskt en hel vitlök i detta fallet.
Redaktionen
2011-08-31Ni menar väl en vitlöksklyfta, inte en hel vitlök?
Helen
2011-08-28