Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN | Medel

Älg från woken med svampmarmelad

Ett spännande och matigt recept på älgwok med svampmarmelad. Du behöver bland annat kött från älg, svamp som kantarell eller karljohan samt vitt vin och honung. En tjusig rätt att servera till fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svampmarmelad: Skala och skiva löken. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt svampen och låt den fräsa med löken utan att ta färg.
  2. Tillsätt vin, honung och ättika. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Häll upp marmeladen i en skål och låt kallna.
  3. Älgwok: Skär köttet i strimlor. Skala och grovhacka löken. Woka köttet i oljan i en wok eller stor stekpanna några min. Tillsätt löken och låt steka med. Krydda med salt och grovt krossad rosépeppar. Servera det wokade köttet med svampmarmeladen, pasta och en stor skål med blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Svampmarmelad
  • 2 gula lökar
  • 250 g svamp t ex kantareller, trumpetsvamp, karl johan
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 1/2 msk honung
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Älgwok
  • 600 g benfritt älgkött
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer