Älg från woken med svampmarmelad

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Älg från woken med svampmarmelad

Ett spännande och matigt recept på älgwok med svampmarmelad. Du behöver bland annat kött från älg, svamp som kantarell eller karljohan samt vitt vin och honung. En tjusig rätt att servera till fest!

Älg från woken med svampmarmelad

Ingredienser

4 portioner

Svampmarmelad

2   gula lökar
250 g  svamp t ex kantareller, trumpetsvamp, karl johan
1 msk  olja
1 dl  vitt vin
2 1/2 msk  honung
1 msk  ättiksprit (12%)
1/2 tsk  salt
1/2 krm  peppar

Älgwok

600 g  benfritt älgkött
1   gul lök
2 msk  olja
1 tsk  salt
1 tsk  rosépeppar

Till servering

nykokt pasta
sallad

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord älgkorv
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skrädmjölsraggmunk med älgpytt
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsgratäng med älgskav
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga