Älg från woken med svampmarmelad

4
0
Älg från woken med svampmarmelad

Ett spännande och matigt recept på älgwok med svampmarmelad. Du behöver bland annat kött från älg, svamp som kantarell eller karljohan samt vitt vin och honung. En tjusig rätt att servera till fest!

Älg från woken med svampmarmelad

Ingredienser

4 portioner

Svampmarmelad

2 gula lökar
250 g svamp t ex kantareller, trumpetsvamp, karl johan
1 msk olja
1 dl vitt vin
2 1/2 msk honung
1 msk ättiksprit (12%)
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar

Älgwok

600 g benfritt älgkött
1 gul lök
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk rosépeppar

Till servering

nykokt pasta
sallad

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer