Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Betyg 4.5 av 5.
113 personer har röstat
14
Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Krämig aubergine med salt fetaost och pigg syrlig salsa blir en underbar kombination. Om du inte är förtjust i koriander går det bra att byta ut mot persilja.

Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer
salt
1/2 dl olivolja

Salsa

1/2 gul lök
1 röd chili
4 tomater
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronsaft
salt
nymald svartpeppar
300 g fetaost

Till servering

pasta eller bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
113 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod FÖRRÄTT!

Charlotte

2024-04-20

Väldigt god och inte så tillkrånglad rätt!

Christer

2023-07-03

Sååå gott! Tillagade med egenodlade grönsaker blev ljuvligt!

Carina

2023-03-14

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl pasta.
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganouch- aubergindipp
Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Labneh med pesto och nötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Köttfärsgryta från mellanöstern
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga