Labneh med pesto och nötter
Den syrliga och krämiga avrunna yoghurten labneh skapar tillsammans med smakrik pesto och knapriga nötter magi. Servera med en bit bröd och vips har du en enkel och riktigt elegant förrätt eller tilltugg!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g naturell labneh
3/4 dl pesto
3/4 dl hackade pistagenötter
olivolja
basilika
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1258 KJ / 301 kCal
Fett26 g
Salt0.7 g
Kolhydrater10 g
Protein7 g
Kommentar
Har frågat efter labneh i flera Icabutiker och det finns inte. Vilken annan yoghurtprodukt är mest lik och funkar i receptet?
Li
2023-05-03Hej Li! Du kan göra egen labneh (https://www.ica.se/recept/labneh-farskostbollar-727823/) men självklart kan du också välja vanlig färskost (cream cheese) även om smaken kommer att skilja sig lite. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-04