Köttfärsgryta från mellanöstern
Mustig och mättande köttfärsgryta från mellanöstern. Utsökta smaker från auberginer, koriander, russin och kanel kombinerat med köttfärs ger denna gryta en fulländad och exotisk smak.
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
1 tsk salt till auberginerna
8 - 10 stora potatisar
2 gula lökar
3 dl vatten
1/2 tsk salt till kokvattnet
500 g köttfärs
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk mald kanel
1 tsk koriander
1 dl russin
Till servering
matyoghurt smaksatt med citronskal
isbergssallad
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 587 kCal
Fett16.9 g
Kommentarer
Står inte vad man ska göra med lök och potatis. Blandade ner dessa i alla fall i köttfärsen. God smak på färsen, det var väl allt
Ann-charlotte
2023-10-13Riktigt gott. Tyckte att det såg vattniga ut. Men smakerna. Billigt, enkelt och så gott. Rörde ihop turkisk yoghurt, citroncest, fryst koriander, svartpeppar och salt som tillbehör. Isbergssallad är för dyrt för oss nu. Gillar mycket och kommer att göra igen.
Mona
2023-10-01Gott! Jag fräste ett par vitlöksklyftor mer köttfärsen och hade i några teskedar sambal oelek och en matsked oxfond och för mer smak!
Carola
2023-01-09