Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärsgryta från mellanöstern

Mustig och mättande köttfärsgryta från mellanöstern. Utsökta smaker från auberginer, koriander, russin och kanel kombinerat med köttfärs ger denna gryta en fulländad och exotisk smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och tärna auberginen. Strö över salt och låt stå ca 10 minuter.
  2. Skala potatisen och löken och skär i bitar. Koka potatisen och lök i vatten med salt ca 10 minuter under lock.
  3. Bryn köttfärsen i olja och krydda med soja, salt, peppar och gärna mald kanel och koriander. Blanda ner färs och auberginer i grytan och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Blanda i russinen.
  4. Servera grytan med en klick matyoghurt, gärna smaksatt med rivet citronskal, strimlad isbergssallat och bröd.

För alla

Uteslut sojan om du inte tål den och ersätt med samma mängd balsamvinäger.

Tips

Strö gärna lite hackad färsk koriander över den färdiga grytan.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt till auberginerna
  • 8 - 10 stora potatisar
  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt till kokvattnet
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk koriander
  • 1 dl russin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2454 kJ / 587 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer