Köttfärsgryta från mellanöstern

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
10
Köttfärsgryta från mellanöstern

Mustig och mättande köttfärsgryta från mellanöstern. Utsökta smaker från auberginer, koriander, russin och kanel kombinerat med köttfärs ger denna gryta en fulländad och exotisk smak.

Köttfärsgryta från mellanöstern

Ingredienser

4 portioner
2   auberginer
1 tsk  salt till auberginerna
8 - 10   stora potatisar
500 g  köttfärs
2   gula lökar
3 dl  vatten
1/2 tsk  salt till kokvattnet
1 msk  olja
1 msk  soja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  mald kanel
1 tsk  koriander
1 dl  russin

För alla

Uteslut sojan om du inte tål den och ersätt med samma mängd balsamvinäger.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite hackad färsk koriander över den färdiga grytan.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Jag fräste ett par vitlöksklyftor mer köttfärsen och hade i några teskedar sambal oelek och en matsked oxfond och för mer smak!

Carola

2023-01-09

Väldigt enkel och god mat! Jag började dock med steg 2, då det momentet tar längst tid. Sen är det bara att följa receptet i rätt ordning. Kommer tillsätta lite mer salt och peppar i färsen under stekningen, då vi ansåg det vara lite lite. Men det är ju en smaksak 🙂 Vi kommer definitivt göra om det!

Jessica

2021-12-30

Det var väldigt gott, men receptet krävde tolkning! Ska potatis och lök koka i 3dl vatten? Är det potatisgrytan som färs och aubergine ska läggas i? Potatis som skurits i bitar behöver inte koka i sammanlagt 20 min. Jag hällde av lite av potatis/lök-vattnet och använde i en annan gryta, för att koka aubergine tillsammans med den stekta köttfärsen. Det gick bra det med, behövde bara använda någon dl av vattnet. Till sist blandade jag i potatis, lök och russin.

Cecilia

2021-09-05

Näringsvärde per portion

Energi2454 KJ / 587 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Linsfyllda auberginehalvor
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persiskt ris
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga