Mustig och mättande köttfärsgryta från mellanöstern. Utsökta smaker från auberginer, koriander, russin och kanel kombinerat med köttfärs ger denna gryta en fulländad och exotisk smak.
Uteslut sojan om du inte tål den och ersätt med samma mängd balsamvinäger.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Jag fräste ett par vitlöksklyftor mer köttfärsen och hade i några teskedar sambal oelek och en matsked oxfond och för mer smak!
Carola
2023-01-09Väldigt enkel och god mat! Jag började dock med steg 2, då det momentet tar längst tid. Sen är det bara att följa receptet i rätt ordning. Kommer tillsätta lite mer salt och peppar i färsen under stekningen, då vi ansåg det vara lite lite. Men det är ju en smaksak 🙂 Vi kommer definitivt göra om det!
Jessica
2021-12-30Det var väldigt gott, men receptet krävde tolkning! Ska potatis och lök koka i 3dl vatten? Är det potatisgrytan som färs och aubergine ska läggas i? Potatis som skurits i bitar behöver inte koka i sammanlagt 20 min. Jag hällde av lite av potatis/lök-vattnet och använde i en annan gryta, för att koka aubergine tillsammans med den stekta köttfärsen. Det gick bra det med, behövde bara använda någon dl av vattnet. Till sist blandade jag i potatis, lök och russin.
Cecilia
2021-09-05