Friterad fisk i sötsur sås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterad fisk i sötsur sås

Fisk med sötsur sås är en paradrätt i det kinesiska köket. Detta är ett riktigt höjdarrecept där du får lära dig att göra den berömda sötsura såsen baserad på burkananas, tomatpuré och risvinäger från grunden.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och finriv vitlöken till marinaden. Blanda den med sherry, salt och peppar. Blanda med fisktärningarna. Låt stå 20 minuter.
  3. Dela och kärna ur paprikan. Skala löken. Häll av ananasen och spara juicen. Skär paprika, lök och ananas i lika stora bitar som fisktärningarna.
  4. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Torka av fiskbitarna på hushållspapper. Häll potatismjöl och salt i en rymlig plastpåse. Lägg i fisktärningarna och blanda tills de är helt täckta av potatismjöl.
  6. Häll olja i en kastrull, ca 3 cm behövs (fisken ska täckas ordentligt). Hetta upp oljan till 160°C. Fritera fiskbitarna runt om 2–4 minuter, tills de precis blivit krispiga (de får inte så mycket färg).
  7. Ta upp fisken med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Hetta upp en wokpanna eller en stor stekpanna. Häll i 3 msk av frityroljan (för 4 portioner). Woka paprikan och löken tills de blivit lite mjuka. Rör ner såsen och tillsätt ananasbitarna. Rör hela tiden. Lägg i fisken och rör försiktigt tills allt är genomvarmt. Servera gärna med ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Tips

Om man inte vill använda så mycket olja vid friteringen kan man ta en mindre kastrull och fritera fisken i omgångar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja)
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 liten gul lök
  • 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g)
  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk salt
  • olja till fritering
Marinad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk torr sherry
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 1 dl ananasjuice (från burkananasen)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk risvinäger
  • 1/2 msk konc kycklingfond
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1566 kJ / 374 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept