Curry- och pankostekt lax räkor och pak choi
Känn smaken av Asien med curry- och pankostekt lax ikväll! Servera tillsammans med ris och en spännande sallad som du gör på pak choi, handskalade räkor, salladslök, tomat, chilisås och yoghurt. En god kombination som går snabbt att laga!
Ingredienser
4 portioner
250 g pak choi (eller salladskål)
4 salladslökar
12 körsbärstomater
1 burk stora handskalade räkor (à 460 g)
2 msk sweet chilisås
1 dl matlagningsyoghurt
salt
svartpeppar
4 bitar laxfilé (à ca 130 g)
1 msk curry
2 dl panko (eller ströbröd)
2 msk olja
Till servering
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3136 KJ / 747 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater77 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer