Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Frikadeller i tomatsås och spaghetti

Frikadeller omges här av en mustig tomatsås med magiska smaker från vitlök, timjan, oregano och chili. Låt såsen puttra samman för att sedan lägga ner köttbullarna för att värmas upp. Servera med spaghetti al dente och en fräsch sallad på morötter i remsor och pepprig ruccola. Buon appetito!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Pressa i vitlöken och rör i passerade tomater, timjan, oregano och chilisås. Låt såsen koka upp.
  2. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg ner köttbullarna i såsen i kastrullen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
  4. Skala morötterna och skala vidare till remsor. Blanda morotsremsorna med ruccolan.
  5. Servera frikadellerna med spaghetti och morotssalladen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Blanda morotssalladen med olivolja och vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g passerade tomater
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk chilisås
  • 4 port spaghetti
  • 600 g färska köttbullar
  • 3 morötter
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2805 kJ / 670 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer