Frikadeller i tomatsås och spaghetti
Frikadeller omges här av en mustig tomatsås med magiska smaker från vitlök, timjan, oregano och chili. Låt såsen puttra samman för att sedan lägga ner köttbullarna för att värmas upp. Servera med spaghetti al dente och en fräsch sallad på morötter i remsor och pepprig ruccola. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
1/2 tsk timjan
1 tsk oregano
2 msk chilisås
4 port spaghetti
600 g färska köttbullar
3 morötter
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2805 KJ / 670 kCal
Fett27 g
Salt3.6 g
Kolhydrater72 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer