Fried noodles med ägg och grönsaker

62
0 Klimatsmart
Fried noodles med ägg och grönsaker

Byt pasta mot nudlar och laga denna fräscha rätt med asiatiska smaksättare som sesamolja, fisksås, soja, koriander och heta chilisåsen sriracha. Här gör vi de stekta nudlarna med räkor, men det går lika bra med kyckling, biff, tofu eller fläskkarré.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Fried noodles med ägg och grönsaker

Ingredienser

4 portioner
250 g äggnudlar
1 burk räkor i lake (à ca 300 g)
1 msk sesamolja
1 rödlök
150 g sockerärtor
1 paket böngroddar (à 180 g)
2 msk finriven ingefära
1 msk asiatisk fisksås
1 - 2 msk japansk soja
4 ägg
1 dl torrostade hackade jordnötter
1 kruka koriander

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar/pasta.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2276 KJ / 543 kCal
Fett 21 g
Salt 2.73 g
Kolhydrater 52 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden