Nudelsoppa med kokos och grönt

210
6
Nudelsoppa med kokos och grönt

Thaismaker piggar upp den här värmande nudelsoppan med äggnudlar, krispiga grönsaker, krämig kokosmjölk och het currypaste. Gör en helt vegetarisk nudelsoppa genom att byta ut fisksåsen mot japansk soja.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Nudelsoppa med kokos och grönt

Ingredienser

4 portioner
1 paket äggnudlar (à 250 g)
2 msk rapsolja
1 morot
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk fisksås (eller japansk soja, för att göra soppan vegansk)
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
1 röd paprika
150 g salladsärtor
3 salladslökar
1 ask böngroddar (à ca 180 g)

För alla

Gör glutenfri: Byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör äggfri: Byt ut äggnudlar mot äggfria nudlar/pasta. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

210

Kommentarer

Cecilia

2021-04-08

Jete gott

Maria

2021-03-10

Ser gott ut! Lite missvisande att skriva i ingredienslistan att den blir vegansk utan fisksås. Misstänker att äggnudlarna inte är äggfria.

Kristina

2017-02-14

Jättegod och väldigt lättgjord

Näringsvärde per portion

Energi 2691 KJ / 643 kCal
Fett 37 g
Salt 125 g
Kolhydrater 56 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Familjens thaigryta
Stekta nudlar
Gaeng ped moo
Het räksoppa