Nudelsoppa med kokos och grönt
Thaismaker piggar upp den här värmande nudelsoppan med äggnudlar, krispiga grönsaker, krämig kokosmjölk och het currypaste. Gör en helt vego nudelsoppa genom att byta ut fisksåsen mot japansk soja.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
4 portioner
4 nystan äggnudlar
2 msk rapsolja
1 morot
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk fisksås (eller japansk soja, för att göra soppan vegansk)
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 röd paprika
150 g salladsärtor
3 salladslökar
1 ask böngroddar (à ca 180 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2495 KJ / 597 kCal
Fett36 g
Salt2.5 g
Kolhydrater48 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev riktigt bra. La till lite kyckling samt chili samt ingefära.
Davide
2023-10-19Sinnessjukt gott! Särskilt med sesamolja i!
Anna karin
2023-08-10Jete gott
Cecilia
2021-04-08