Nudelsoppa med kokos och grönt

148
4 Klimatsmart
Nudelsoppa med kokos och grönt

Thaismaker piggar upp den här värmande nudelsoppan med äggnudlar, krispiga grönsaker, krämig kokosmjölk och het currypaste. Gör en helt vegetarisk nudelsoppa genom att byta ut fisksåsen mot japansk soja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Nudelsoppa med kokos och grönt

Ingredienser

4 portioner
1
paket äggnudlar (à 250 g)
2 msk
rapsolja
1
morot
2 tsk
röd currypaste
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk
fisksås (eller japansk soja, för att göra soppan vegansk)
1
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vatten
1
röd paprika
150 g
salladsärtor
3
salladslökar
1
ask böngroddar (à ca 180 g)

För alla

Gör glutenfri: Byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör äggfri: Byt ut äggnudlar mot äggfria nudlar/pasta. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

148

Kommentarer

Kristina

2/14/2017

Jättegod och väldigt lättgjord

Jonas

10/23/2016

Fantastiskt gott! Stekte med lite Sambal Olek för att få mer sting och blev jättegott!

Therese

4/22/2015

Bland det bästa jag ätit!! Hade i sweetchili kyckling och sesamolja i soppan och det blev magiskt! Älskar denna rätt och rekommenderar den rätten till alla som gillar Thaimat.

Näringsvärde per portion

Energi 2691 KJ / 643 kCal
Fett 37 g
Salt 1.25 g
Kolhydrater 56 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept