Stekta nudlar
Det går snabbt att göra dina nudlar tilltalande och spännande. Du gör en härlig blandning av fisksås, socker och limejuice och steker vitlök, purjolök och böngroddar. Därefter låter du äggnudlarna stekas i blandningen och strör jordnötter över. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
4 portioner
300 g äggnudlar
2 msk socker
2 msk asiatisk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 strimlad purjolök
150 g böngroddar
2 msk rapsolja
2 ägg
Till servering
hackade, rostade jordnötter
strimlad salladslök
torkad eller färsk strimlad chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det är såsen som har betydelse i rätten. Lime, socker och fisksås gör en tråkig och lam sås och därmed smakar det inte mycket… En godare sås gör all skillnad…
Arwa
2021-08-16Smakade ok. Tror att jag brände grejer. Lite mer tydligare instruktioner om vilka lägen man ska köra stekpannan på hade varit bra. Annars helt ok.
Simon
2020-04-06Hej Simon! Jag har försökt förtydliga i receptet. Lycka till nästa gång. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-07Bästa vardagsmaten!!!
Lena
2020-01-30