Stekta nudlar

39
4
Stekta nudlar

Det går snabbt att göra dina nudlar tilltalande och spännande. Du gör en härlig blandning av fisksås, socker och limejuice och steker vitlök, purjolök och böngroddar. Därefter låter du äggnudlarna stekas i blandningen och strör jordnötter över. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Stekta nudlar

Ingredienser

4 portioner
300 g äggnudlar
2 msk socker
2 msk asiatisk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 strimlad purjolök
150 g böngroddar
2 msk rapsolja
2 ägg

Till servering

hackade, rostade jordnötter
strimlad salladslök
torkad eller färsk strimlad chili

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Arwa

2021-08-16

Det är såsen som har betydelse i rätten. Lime, socker och fisksås gör en tråkig och lam sås och därmed smakar det inte mycket… En godare sås gör all skillnad…

Simon

2020-04-06

Smakade ok. Tror att jag brände grejer. Lite mer tydligare instruktioner om vilka lägen man ska köra stekpannan på hade varit bra. Annars helt ok.

Redaktionen ICAse

2020-04-07

Hej Simon! Jag har försökt förtydliga i receptet. Lycka till nästa gång. Hälsningar Ulrika

Lena

2020-01-30

Bästa vardagsmaten!!!