Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Stekta nudlar

Det går snabbt att göra dina nudlar tilltalande och spännande. Du gör en härlig blandning av fisksås, socker och limejuice och steker vitlök, purjolök och böngroddar. Därefter låter du äggnudlarna stekas i blandningen och strör jordnötter över. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda socker, asiatisk fisksås och färskpressad limejuice i en skål.
  3. Fräs hackade vitlöksklyftor, strimlad purjolök och böngroddar i rapsolja i en stekpanna eller wok.
  4. Knäck ägg i pannan och rör runt medan äggen stelnar. Häll fisksåsblandningen över och blanda väl. Tillsätt nudlarna och rör runt.
  5. Strö hackade, rostade jordnötter, strimlad salladslök och torkad eller färsk strimlad chili över vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g äggnudlar
  • 2 msk socker
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 strimlad purjolök
  • 150 g böngroddar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • hackade, rostade jordnötter
  • strimlad salladslök
  • torkad eller färsk strimlad chili
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer