Frasig torsk med citronyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frasig torsk med citronyoghurt

En ugnsbakad fisk med ett frasigt täcke av pesto och ströbröd. Det hela serveras med en ljuvlig röra av yoghurt och citron – mumsfilibaba! Fina fisken, gott och nyttigt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225˚C. Smörj en ugnssäker form med oljan.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  4. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i formen. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda peston med ströbrödet och fördela det över fisken. Sätt in i övre delen av ugnen ca 12 minuter.
  6. Skölj och riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Smaka av yoghurten med citronskal, salt, peppar och lite pressad citronsaft.
  7. Koka sockerärterna i saltat vatten ca 4 minuter.
  8. Servera fisken med potatisen (gärna pressad), sockerärterna och citronyoghurten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston, kan innehålla laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 1 tsk olja
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1/2 dl pesto
  • 1 dl ströbröd
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2112 kJ / 503 kCal