Frasig torsk med citronyoghurt
En ugnsbakad fisk med ett frasigt täcke av pesto och ströbröd. Det hela serveras med en ljuvlig röra av yoghurt och citron – mumsfilibaba! Fina fisken, gott och nyttigt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
1 tsk olja
900 g fast potatis
salt och peppar
1/2 dl pesto
1 dl ströbröd
1 citron
2 dl matyoghurt
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 504 kCal
Fett14 g
Salt1.6 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Grön eller röd pesto?
Eva-lena
2022-04-14