Het fisk med citron och chili
Het fiskrätt med smaker av chili och citron. Fisken bakas i ugnen tillsammans med kryddblandningen och smör. Citron- och chilifisken serverar du med pressad potatis och sockerärter.
Ingredienser
4 portioner
600 g torsk hoki eller koljafilé
1 citron (endast det rivna skalet, väl sköljt)
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1/2 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 msk smör
Tillbehör
kokt potatis
sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1196 KJ / 286 kCal
Fett4.6 g
Kommentarer
Supergod fiskrätt som blev mycket uppskattad! Jag hade dock 375 g torsk och inte 600 g som i receptet, men i övrigt följde jag receptet och det blev jättebra. Hade inte velat ha mindre persiljeröra på fisken, så jag håller med tidigare kommentar om att ta dubbelt av citron, persilja, vitlök och chili ifall du har 600 g fisk.
Linnea
2016-11-30Mycket gott! Gjorde dem som foliepaket och hade även spenat och sparris i botten. Gjorde susen!
Olivia
2014-07-09Detta är ett bra fiskrecept, men vi brukar klämma till med det dubbla av citron, persilja, vitlök och chili.
Anna
2008-01-29