Het fisk med citron och chili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het fisk med citron och chili

Het fiskrätt med smaker av chili och citron. Fisken bakas i ugnen tillsammans med kryddblandningen och smör. Citron- och chilifisken serverar du med pressad potatis och sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Vik fiskfiléerna dubbla om de är tunna och lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Skala vitlöksklyftan, hacka den och urkärnad chili.
  5. Blanda ihop citronskal, persilja, vitlök, chili och kryddor.
  6. Fördela blandningen över fisken. Klicka över smöret. Täck med folie.
  7. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.
  8. Servera fisken med potatis, gärna pressad och sockerärter och bröd.

För alla

Fri från ägg och gluten om lämpligt bröd serveras till.
Gör laktosfri och mjölkproteinfri: byt ut smöret till ett mjölkfritt alternativ.

Tips

Byt ut persiljan mot dill eller gräslök. Spara resten av citronen och servera som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk hoki eller koljafilé
  • 1 citron (endast det rivna skalet, väl sköljt)
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 msk smör
Tillbehör
  • kokt potatis
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1196 kJ / 286 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden