Het fisk med citron och chili

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
5
Het fisk med citron och chili

Het fiskrätt med smaker av chili och citron. Fisken bakas i ugnen tillsammans med kryddblandningen och smör. Citron- och chilifisken serverar du med pressad potatis och sockerärter.

Het fisk med citron och chili

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk hoki eller koljafilé
1 citron (endast det rivna skalet, väl sköljt)
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1/2 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 msk smör

Tillbehör

kokt potatis
sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Supergod fiskrätt som blev mycket uppskattad! Jag hade dock 375 g torsk och inte 600 g som i receptet, men i övrigt följde jag receptet och det blev jättebra. Hade inte velat ha mindre persiljeröra på fisken, så jag håller med tidigare kommentar om att ta dubbelt av citron, persilja, vitlök och chili ifall du har 600 g fisk.

Linnea

2016-11-30

Mycket gott! Gjorde dem som foliepaket och hade även spenat och sparris i botten. Gjorde susen!

Olivia

2014-07-09

Detta är ett bra fiskrecept, men vi brukar klämma till med det dubbla av citron, persilja, vitlök och chili.

Anna

2008-01-29

Näringsvärde per portion

Energi1196 KJ / 286 kCal
Fett4.6 g

Testa liknande recept

Laxfilé med purjorisotto
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig torsk med citronyoghurt
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med parmesanost
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpanna med tomater och persilja
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med sensommarpasta
Betyg 3.7 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga