Sprödbakad torsk med gurkröra
Krångla inte till det - kvällens sprödbakade torsk tillagar i princip sig själv i ugnen! Det enda du behöver göra är att koka potatis, snabbpickla lite rödlök och svänga ihop en enkel gurkröra! Allt passar utmärkt ihop, och lägg gärna upp lite isbergssallad på tallriken också för en komplett måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Picklad lök
1 rödlök
1 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
2 msk vatten
1 krm salt
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
2 dl crème fraiche
1 dl bostongurka
salt
peppar
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Klassiskt men gott
Magnus
2021-02-16Jättegott men lite sås.
Helena
2021-02-10