Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig fiskgryta med sockerärter och kräftor

Här är en smakrik och krämig fiskgryta med sockerärtor och kräftor som bland annat innehåller torsk, kräftstjärtar, purjolök och morötter. Fiskgrytan passar till både vardag och fest och även barn brukar gilla den här rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skala potatis och morötter. Koka potatisen.
  3. Ansa och skölj purjolöken, skär den och morötterna i tunna skivor. Låt kräftorna rinna av men spara lite av spadet. Stek purjo och morötter i matfettet i en kastrull. Tillsätt grädde, kräftspad och buljongtärning och koka upp. Red av med majstärkelse utrörd med lite vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär fisken i bitar och lägg i dem i såsen och koka försiktigt ca 5 minuter.
  5. Lägg sockerärterna och dillen i grytan, koka upp. Servera med potatisen och strössla kräftstjärtarna över fiskgrytan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g torsk
  • 900 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 dl kräftspad
  • 1/2 purjolök
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1/2 msk fond)
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
  • 200 g sockerärtor
  • 2 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2211 kJ / 529 kCal