Krämig fiskgryta med sockerärter och kräftor

19
9
Krämig fiskgryta med sockerärter och kräftor

Här är en smakrik och krämig fiskgryta med sockerärtor och kräftor som bland annat innehåller torsk, kräftstjärtar, purjolök och morötter. Fiskgrytan passar till både vardag och fest och även barn brukar gilla den här rätten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Krämig fiskgryta med sockerärter och kräftor

Ingredienser

4 portioner
400 g torsk
900 g potatis
2 morötter
1 dl kräftspad
1/2 purjolök
170 g kräftstjärtar i lake
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1/2 msk fond)
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
200 g sockerärtor
2 msk hackad dill

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Mikael

2021-03-16

Väldigt god! Kan med fördel läggas till lite cayennepeppar för att få liiite lite sting i det, samt mer vätska för att få det mer soppigt

Kennet

2020-09-11

Snäll fiskgryta, enkel att laga och är ganska mild i smakerna.

Christina

2019-08-16

Favoriträtt hos oss när vi får gäster!

Näringsvärde per portion

Energi 2211 KJ / 529 kCal
Fett 116 g
Kolhydrater 652 g
Protein 336 g
Läs mer om näringsvärden