Krämig fiskgryta med sockerärter och kräftor
Här är en smakrik och krämig fiskgryta med sockerärtor och kräftor som bland annat innehåller torsk, kräftstjärtar, purjolök och morötter. Fiskgrytan passar till både vardag och fest och även barn brukar gilla den här rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g torsk
900 g potatis
2 morötter
1 dl kräftspad
1/2 purjolök
170 g kräftstjärtar i lake
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1/2 msk fond)
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
200 g sockerärtor
2 msk hackad dill
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2211 KJ / 529 kCal
Fett11.6 g
Kolhydrater65.2 g
Protein33.6 g
Kommentarer
Väldigt god! Kan med fördel läggas till lite cayennepeppar för att få liiite lite sting i det, samt mer vätska för att få det mer soppigt
Mikael
2021-03-16Snäll fiskgryta, enkel att laga och är ganska mild i smakerna.
Kennet
2020-09-11Favoriträtt hos oss när vi får gäster!
Christina
2019-08-16