Fransk fläskgryta med senapssting

Betyg 3.7 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Fransk fläskgryta med senapssting

Fransk fläskgryta med senapssting är en utomordentligt god gryta som brukar bli mycket uppskattad. Det möra, kokta köttet i sin gräddiga gryta serverar du rykande varmt med kokta, vackra grönsaker samt ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011

Fransk fläskgryta med senapssting

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g morötter
ca 400 g grytbitar av griskött
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
4 port ris eller bulgur
2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 msk örtkryddor provencale
250 g haricots verts (bönor)

Gör så här

00:03:00
00:20:00
00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Inte gott... alls.

    Rebecka

  • var inte gott, smakade sött

    Kitty

  • Hade inte den specifika kryddan så tog bara timjan, lite msg och lite mer senap och tyckte de blev jättegott!

    Lisra anna

  • Familjen tyckte det var rätt gott. Jag la in buljong och lite vitt vin för smak. Nästa gång jag gör rätten ska jag testa att använda cider istället för vatten

    Helen sarah

  • Väldigt god!

    Anders

  • Kunde vara ännu mer senap för min del, men det går ju att justera :)

    Maria

  • Jag läste kommentarerna innan jag lagade och såg att många tycker det smakade lite. Därför minskade jag mängden vatten, ökade grädde, hade i kalvfond samt mer av alla kryddor. Det blev riktigt gott!

    Kajsa

  • Väldigt vattnig, smakar inte så mycket. Kommer nog öka andel grädde och lägga i mer kryddor nästa gång.

    Ellen

  • Tyckte det var ganska gott men lite mycket senapssmak. Så kommer nog dra ner lite på den nästa gång. :)

    Jeanette

  • Åtta portioner rävkte till fyra personer iofs tre tonåringar med aptit. Fick lägga till ytterligare en matsked dijonsenap. Trots det ändå lite mjäkig smak som fick ungarna att ösa på med sweet chilisås. Öppnade en flaska vitt och hällde i ett par deciliter. Helt plötsligt kändes rätten helt rätt tyckte alla i familjem.

    Ann-christin

Näringsvärde per portion

Energi2657 KJ / 635 kCal
Fett29 g
Salt4.76 g
Kolhydrater61 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskgryta med saffran och tomat
    Betyg 4.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkongryta med paprika och basilika
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stifado (kryddig grekisk gryta)
    Betyg 3.9 av 5.229 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Curry med paprika och bönor
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svampgryta med bönor och krutonger
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksstekta vaxbönor
    Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad