Curry med paprika och bönor
En smakrik currydoftande gryta för både stora och små. Den krämiga kokosmjölkens sötma gifter sig fint med den röda currypastan och såsen får puttra med paprika, haricots verts och strimlad skinka. Servera allt med ris eller nudlar, strö över nymald peppar och ät er mätta. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar
1 röd paprika
ca 550 g färsk, strimlad skinka
2 tsk olja
1/2 tsk röd currypasta (eller 1 msk gul, för 4 port)
salt
peppar
400 ml kokosmjölk
150 g haricots verts (bönor)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan och om ris eller lämpliga nudlar serveras till. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaka av grytan med ytterligare röd eller gul curry efter egen smak. Pressa gärna i lite vitlök eller lime om du har det hemma eller stek med en klyftad lök med skinkan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2903 KJ / 693 kCal
Fett36 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein39 g
Kommentarer
Lite mot det tråkigare hållet. Receptet behöver bearbetas lite för att bli en hit.
Heidi
2018-02-09Jättegod rätt! Vi kommer att laga den igen men då med mer kryddor, mer curry och antagligen lite hetta då receptet är lite väl barnanpassar.
Maria
2017-09-04