Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Curry med paprika och bönor

En smakrik currydoftande gryta för både stora och små. Den krämiga kokosmjölkens sötma gifter sig fint med den röda currypastan och såsen får puttra med paprika, haricots verts och strimlad skinka. Servera allt med ris eller nudlar, strö över nymald peppar och ät er mätta. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  3. Stek skinkan och paprikan i oljan i en stekpanna. Krydda med currypasta, salt och peppar.
  4. Häll kokosmjölken i pannan och låt sjuda ca 10 minuter. Ansa, dela och lägg i bönorna efter halva tiden.
  5. Servera grytan med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan och om ris eller lämpliga nudlar serveras till. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaka av grytan med ytterligare röd eller gul curry efter egen smak. Pressa gärna i lite vitlök eller lime om du har det hemma eller stek med en klyftad lök med skinkan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller nudlar
  • 1 röd paprika
  • ca 550 g färsk, strimlad skinka
  • 2 tsk olja
  • 1/2 tsk röd currypasta (eller 1 msk gul, för 4 port)
  • salt
  • peppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2903 kJ / 693 kCal