Fiskgryta med saffran och tomat
En barnvänlig och smakrik fiskgryta med saffran, tomat, haricots verts och sej. Låt ingredienserna koka ihop, tillsätt sedan bönorna och därefter sejfilén. Om familjen är ute efter lite mer sting är det fritt fram att tillsätta antingen timjan, cayennepeppar eller vitlök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g fast potatis
1 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
500 g passerade tomater
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
600 g sejfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1736 KJ / 413 kCal
Fett12 g
Salt2.56 g
Kolhydrater38 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gör gärna denna gryta men på torsk.
Cecilia
2020-10-15Inte gott alls, slängde de mesta! Sejfilén var hemsk!!
Ann
2018-02-07klart g o d a s t e fiskgrytan jag ätit, någonsin.
Johanna
2018-01-27