Fiskgryta med saffran och tomat

19
6
Fiskgryta med saffran och tomat

En barnvänlig och smakrik fiskgryta med saffran, tomat, haricots verts och sej. Låt ingredienserna koka ihop, tillsätt sedan bönorna och därefter sejfilén. Om familjen är ute efter lite mer sting är det fritt fram att tillsätta antingen timjan, cayennepeppar eller vitlök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Fiskgryta med saffran och tomat

Ingredienser

4 portioner
600 g
fast potatis
1
rödlök
1 tsk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
500 g
passerade tomater
2 1/2 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g
saffran
-
salt
-
peppar
150 g
haricots verts
600 g
sejfilé

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Här passar det att krydda grytan med lite timjan eller något lite starkt som till exempel cayennepeppar. Eller stek en vitlöksklyfta med löken.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Cecilia

10/15/2020

Gör gärna denna gryta men på torsk.

Ann

2/7/2018

Inte gott alls, slängde de mesta! Sejfilén var hemsk!!

Johanna

1/27/2018

klart g o d a s t e fiskgrytan jag ätit, någonsin.

Näringsvärde per portion

Energi 1736 KJ / 413 kCal
Fett 12 g
Salt 2.56 g
Kolhydrater 38 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept